Liberalul George Niculescu a găsit soluția pentru a diminua numărul accidentelor de la Lumina

Consilierul județean PNL Constanța, George Niculescu a adresat o petiție colectivă, în luna martie a.c., semnată de peste 2000 de locuitori din localitățile Lumina și Năvodari, prin care a fost solicitată construirea unui sens giratoriu, în localitatea Lumina, județul Constanța, la intersecția Drumului Național 22 cu Drumul Județean 226.

Petiția a fost înaintată Instituției Prefectului Județului Constanța de către primarul liberal, Ioan Roman și a venit în contextul unui număr mare de accidente rutiere grave provocate în această zonă intens circulată. De asemenea, intersecția DN22 cu DJ226 este traversată permanent de un flux continuu de autovehicule, iar numărul acestora crește exponențial în timpul sezonului estival.

În document a mai fost subliniat faptul că în zonă își desfășoară activitățile cea mai mare companie petrolieră de rafinărie din România-Rompetrol SA, Șantierul Naval Năvodari, precum și cel mai mare Terminal de Transport Animale Vii din Europa de Est, dar și peste alte 1200 de societăți comerciale.

Așadar, inițiativa vine în sprijinul unui segment foarte larg de persoane care tranzitează ambele porțiuni de drum care se intersectează la intrarea, respectiv ieșirea din localitatea Lumina.

Demersul a fost vizibil inclusiv în Camera Deputaților, datorită unei interpelări adresată către Ministerului Transportului, cu ajutorul deputatului PNL, Lucian Bode, președintele comisiei de transporturi din Camera Deputaților.

După o întâlnire de lucru în care au fost analizate condițiile tehnice, toate instituțiile abilitate ( C.N.A.I.R – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța, Ministerul Transporturilor, reprezentanții Primăriei Năvodari, proiectantul, Instituția Prefectului, primarul comunei Lumina, Ioan Roman, Inspectoratul de Poliție Județean) au agreat ideea și necesitatea realizării unui sens giratoriu la intersecția Drumului Național 22 cu Drumul Județean 226, exprimându-și oficial interesul și disponibilitatea de a colabora pentru îndeplinirea acestui obiectiv.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular