În criză de realizări personale, Horia Țuțuianu se laudă cu munca altora

Îl cheamă Marius Horia Țuțuianu. Înainte să fie președintele Consiliului Județean, ales printr-un vot politic, a fost ajutor de șofer și mai apoi a evoluat fiind numit șeful unui laborator de cofetărie, în Constanța. După o perioadă în care a ajutat la perpetuarea dezastrului din sudul litoralului, din postura de șef al Neptun Olimp, Țuțuianu s-a trezit șef peste județ. Felix Stroe avea nevoie de o păpușă în fruntea CJC, pentru a-și asigura poziția la RAJA, așa că l-a ales pe tânărul Horia, iar ca să fie sigur că există și cineva care face treabă în instituție, l-a adus pe Claudiu Iorga Palaz în funcția de vicepreședinte.

De aici însă se trag și nopțile albe pe care le trăiește Horia Țuțuianu. Din 2016 încoace, perioadă în care Palaz s-a mișcat cu talent, a oprit vânzarea Pavilionului Expozițional, a revitalizat zona respectivă, reconstruiește fața instituției și conduce de facto Consiliul Județean. Ce face Țuțuianu? Se pozează cu primarii veniți la birou să semneze proiectele gândite de Palaz și, din când în când, se duce prin comune pentru a-și asuma realizări care nu-i aparțin.

Ziua de ieri a confirmat regula. Horia Țuțuianu s-a deplasat în comuna Limanu, acolo unde s-au inaugurat lucrările la rețeaua de gaz ce va străbate satele din zonă, urmând să deservească peste 1800 de case.

Prin intermediul unei postări aruncate pe Facebook, Horia Țuțuianu ne-a spus așa: ”Încă o localitate din județul Constanța va fi conectată la rețeaua de distribuție a gazelor naturale. Astăzi, alături de primarul comunei Limanu, Daniel Gheorghe Georgescu, am inaugurat lucrările la această rețea. Astfel, după termenul de doi ani, sudul litoralului nu va mai fi izolat din punct de vedere al utilităților. Împreună cu primarul din localitate am făcut eforturi și iată că, după nici 2 luni de la primirea autorizației, încep lucrările. La final, locuitorii vor beneficia de 45 de km de rețea care va putea deservi 1800 de gospodării.”

Ce n-am înțeles, nici noi și probabil nici voi, din această postare, este care sunt eforturile pe care le-a depus Consiliul Județean pentru aceste lucrări ce vor dura doi ani. Am sperat că ne va lămuri acest mister primarul din Limanu, Dan Georgescu, dar surpriză. Pe adresa redacției a sosit un comunicat care nu menționa nici Consiliul Județean și nici pe președintele Horia Țuțuianu. 

”Astazi, 10 iunie, au inceput lucrarile pentru infiintarea retelei de distributie a gazelor naturale  in comuna Limanu. Proiectul de alimentare cu gaze naturale presupune realizarea retelelor de pe aproximativ 95% din strazile aferente teritoriului comunei, repartizate pe satele Limanu, 2 Mai si Vama Veche , ceea ce va permite posibilitatea racordarii unui numar de 1800 imobile. Valoarea totala a lucrarilor este de  5.756.683 lei, din care comuna Limanu asigura o cofinantare de 35%.

Este o realizare uriasa pentru noi. A fost una dintre cele mai semnificative promisiuni pe care am facut-o localnicilor. Iata ca am reusit sa imi respect anhajamentul, iar acum incepem lucrarile pentru reteaua de gaze. Voi monitoriza permanent stadiul lucrarilor, astfel incat termenele sa fie respectate si executia retelei sa se desfasoare conform proiectului. Cred ca viata oamenilor o sa se imbunatateasca  considerabil, iar acest lucru este si cel mai importanta. In paralel vom demara si Programul de Asfaltare a Stazilor, astfel incat,  intr-o perioada relativ scurta, oamenii vor avea conditii de trai adaptate secolului nostru”, sustine Daniel Gheorghe Georgescu – primarul comunei Limanu. Potrivit proiectului, reteaua de gaze va avea 45 de km, iar termenul de executie este de 2 ani. ”

Cam atât ne-a transmis primarul comunei Limanu. Cum spuneam, nimic despre musafirul Horia Țuțuianu, care pare că s-a deplasat la Limanu neinvitat, doar pentru a se lăuda cu ceva ce nu-i aparține.

Horia Țuțuianu, primarul Georgescu și șoferul CJC, Mirel
Horia Țuțuianu, primarul Georgescu și șoferul CJC, Mirel

Am încercat să aflăm, de la purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean Constanța, care este implicarea instituției în proiectul gazelor de la Limanu, dar acesta ne-a flituit arogant, invitându-ne să-l sunăm personal pe președinte, dacă vrem detalii. Ne cerem scuze pe această cale că l-am deranjat, pe domnul purtător de cuvânt.

În concluzie, Horia Țuțuianu ne-a mințit din nou, în cel mai frumos stil PSD-ist, cu o realizare care efectiv nu-i aparține. Și dacă te uiți la comentariile oamenilor care-l înjură pe primarul Georgescu, pentru că știu că tot proiectul este de fapt munca fostului primar, îți dai seama că Țuțuianu nu e singurul care minte.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular