De trei zile, Viena are autobuze electrice FĂRĂ ȘOFER în circulație

În urmă cu 3 zile, autoritățile locale din Viena, au scos în circulație mai multe autobuze (minibus), electrice și fără șofer. După ce au fost testate cu succes la începutul acestei luni, autobuzele autonome deservesc deja locuitorii celui mai modern cartier al capitalei austriece.

Implementarea acestor super-vehicule este rezultalul proiectului “Auto.Bus – Seestadt” finanțat de Ministerul Federal al Transporturilor, Inovării și Tehnologiei, ca parte a programului “Mobilitatea Viitorului.” Directorul Wiener Linien, Günter Steinbauer, a explicat că aceste noi autobuze pot schimba traficul în oraşe pentru totdeauna.

Proiectul companiei de transport public din Viena își propune sporirea în mod durabil și sustenabil a eficienței transportului de persoane și totodată asigurarea operațională a autovehiculelor autonome. Scopul final este testarea unei linii de autobuz în cartierul Seestadt, din nord-estul orașului, în condiții de trafic, cu staționări și orar normal de funcționare.

În acest context, directorul Günter Steinbauer a precizat că este determinat să transforme total transportul public al orașului: “Ca furnizor de transport public, vom fi mereu în prim plan”, a declarat Steinbauer.

NAVYA MiniBus - Viena
NAVYA MiniBus – Viena

În prezent, mini-autobuzele autonome merg cu 12 kilometri pe oră, și au 10 stații. Un vehicul poate transporta până la 10 persoane. Într-o primă fază, în fiecare mașină va exista și un operator, pentru a monitoriza orice mișcare. În cazul sesizării unor probleme, șoferul va putea prelua comanda, autobuzul urmând să fie condus manual.

Aceste vehicule de ultimă generație sunt fabricate NAVYA, o companie franceză specializată în vehicule autonome de toate tipurile. Cu doar un an în urmă, în iulie 2018, NAVYA a reușit să se finanțeze cu 38 de milioane de Euro printr-o ofertă publică lansată pe bursa pan-europeană Euronext Paris, iar o lună mai târziu, a mai primit 30 de milioane de la Banca Europeană de Investiții (BEI).

În acest moment vehiculele autonome ale NAVYA se află în circulația în Statele Unite ale Americii, în centrul orașului Las Vegas, în Singapore, în Norvegia la Oslo, iar acum și-n Viena, Austria.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular