Lămuriri de la SPIT: Cine plătește taxă de salubrizare

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța (SPIT) readuce în atenția contribuabililor faptul că taxa de salubrizare este datorată numai de persoanele fizice, locuitori ai municipiului Constanța, iar responsabilitatea încasării, controlului, constatării contravențiilor și aplicării sancțiunilor revine SPIT Constanța în conformitate cu prevederile art. 484 alin. (1) și (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, Legea nr. 101/2006, republicată și anexa nr. 5 din H.C.L. nr. 136/2018.

Cuantumul taxei este de 5 lei/lună/persoană.

Impunerea se efectuează în termen de 30 de zile de la data apariției oricărei modificării în ceea ce privește numărul de persoane care locuiesc în imobil prin completarea/depunerea formularului „Declaraţie de impunere pentru stabilirea taxei de salubrizare” ce poate fi descărcat şi de pe site-ul instituţiei www.spit-ct.ro, secţiunea “Persoane fizice” – „Documente declarare” – „Taxa de salubrizare”.

Declaraţia de impunere completată şi copiile documentelor justificative pot fi expediate și prin e-mail, la adreseleag1@spit-ct.roag2@spit-ct.roag3@spit-ct.roag4@spit-ct.roag5@spit-ct.roag6@spit-ct.ro sau depuse pe site-ul instituṭiei www.spit-ct.ro, accesând secţiunea ,,Servicii online/Declarații fiscale”, fără sau cu autentificare, caz în care este necesar un nume de utilizator şi parolă în aplicația e-Tax.

Online e mai simplu!

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular