Politia a retinut mai multi indragostiti… de furt!

furtDe ziua indragostitilor, poliţiştii din Ovidiu au fost sesizaţi cu privire la faptul că mai multe persoane sustrag conductă metalică, aparţinând unei societăţi comerciale, situată din extravilanul localităţii. Acestia au intervenit prompt, identificând la faţa locului 4 tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani, care, cu ajutorul unui aparat tip autogen, au efectuat tăieturi la conducta în diametru de 350 mm sustrăgând 15 ml din aceasta. Tinerii sunt suspectaţi şi de furtul comis în noaptea de 06/07.02.2013, în dauna aceleiaşi societăţi, poliţiştii întocmindu-le totodată şi dosare de cercetare penală. Având în vedere aspectele constatate şi în baza probatoriului administrat în cauză, suspecţii au fost reţinuţi de poliţişti pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, ulterior prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea arestării preventive. Suspecţii au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanţa, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propuneri corespunzătoare.
In aceeasi zi, poliţiştii din Cogealac, au fost sesizaţi de către un cetăţean din satul Tariverde, comuna Cogealac, cu privire la faptul că, în noaptea de 25/26.01.2013, persoane necunoscute i-au sustras din ferma agricolă pe care o administrează 20 de saci cu grâu, valoarea prejudiciului fiind de 2500 lei. Demarând cercetările,  poliţiştii din Cogealac, cu sprijinul colegilor din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Cogealac, au identificat ca suspecţi de comiterea faptei trei localnici cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, recuperând şi 30% din cantitatea de cereale sustrase. Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate de lucrătorii Postului de Poliţie Cogealac pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, cu suspecţii în stare de libertate.
Tot in ziua in care noi toti sarbatoream iubirea, poliţiştii din Corbu au identificat un minor în vârstă de 17 ani, din localitate, suspectat că în noaptea de 12/13.02.2013, prin escaladarea gardului împrejmuitor a pătruns în curtea unui vecin de unde a sustras 3 ţevi din aluminiu.
Continuând cercetările poliţiştii au stabilit că minorul, în noaptea de 13/14.02.2013 a mai sustras porţile metalice de acces în curtea altei locuinţe, prejudiciul urmând a fi comunicat ulterior.
Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru furt calificat, fiind cercetat în stare de libertate.
O alta actiune a zilei de 14 februarie, a avut loc între orele 07.00 – 13.00, atunci cand ofiţeri din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu lucrători ai Secţiilor 8 şi 9 de Poliţie Rurale (Băneasa, respectiv Chirnogeni) precum şi din cadrul Postul de Poliţie Aliman au executat mai multe percheziţii domiciliare în satul Dunăreni, comuna Aliman, în vederea identificării mai multor animale sustrase de pe raza judeţului, animale ce fac obiectul mai multor dosare penale aflate în lucru cu autor necunoscut. Cu această ocazie, la locuinţa unui tânăr, în vârstă de 27 ani, din comuna, au fost identificate 16 ovine şi 14 miei, animale sustrase în noaptea de 30/31.12.2012 din gospodăria unui cetăţean, din comuna Topraisar. Din primele cercetări poliţiştii au stabilit că animalele au fost sustrase de tânărul în gospodăria căruia au fost găsite, la comiterea faptei participând şi fratele său în vârstă de 33 ani, din aceeaşi localitate. Ulterior, aceştia au înlăturat crotaliile de la urechile animalelor, pentru a îngreuna identificarea lor.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular