Prinsi la braconaj in Padurea Letea

braconieriPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului cinegetic în zona de competenţă, ocazie cu care au identificat trei cetăţeni români care transportau, cu o ambarcaţiune, un exemplar de porc mistreţ dobândit în urma unei vânători neautorizate din zona pădurii Letea.
În data de 28.02.2013, în jurul orei 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au oprit pentru control, pe un canal al fluviului Dunărea, o ambarcaţiune cu motor, în care se aflau S.M. de 41 ani, H.G. de 36 ani şi I.D. de 35 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea.
În ambarcaţiune a fost găsit un exemplar de porc mistreţ în greutate de 75 kilograme, un rucsac în care se aflau bucăţi de carne şi organe de animal, în greutate de aproximativ 15 kilograme, precum şi 6 câini din rasa metis.
Cercetările au stabilit faptul că cei trei bărbaţi s-au deplasat în zona pădurii Letea unde au desfăşurat activătăţi de vânătoare cu câini, fără a deţine autorizaţie, în urma cărora au dobândit exemplarul de porc mistreţ.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea, motorul acesteia şi două rezervoare de benzină, bunuri evaluate la aproximativ 3.700 lei.
Exemplarul de porc mistreţ, carnea tranşată şi organele de animal, cu o valoare de aproximativ 2.000 euro, au fost predate Direcţiei Sanitar-Veterinare Tulcea în vederea expertizării.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „vânătoare fără permis şi autorizaţie prin folosirea câinilor metisi în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării” şi „transportul vânatului dobândit în condiţii ilegale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 42 şi 44 din Legea 407/2006 privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular