Ferma de cannabis, descoperita la Dorobantu!

canabisPoliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa au destructurat o grupare infracţională specializată în cultivarea, recoltarea, prepararea şi traficarea de cannabis,  formată din 7 membri. În urma unei percheziţii la o fermă din judeţul Constanţa, a fost descoperită o cultură de cannabis.
La data de 6 martie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au prins în flagrant, în municipiul Constanţa, cinci persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 de ani, care deţineau aproximativ 50 grame de canabis, în vederea vânzării cu preţul de 50 lei/gram. Cei 5 sunt suspectaţi că erau dealeri de droguri în Constanţa.
La data de 7 martie a.c., în baza autorizaţiei emise de Tribunalul Constanţa, a fost efectuată o percheziţie la o fermă situată în localitatea Dorobanţu, comuna Nicolae Bălcescu, judeţul Constanţa, aparţinând unui bărbat de 62 de ani, administrată de fiul său, în vârstă de 41 de ani. Într-una dintre anexe a fost descoperită o cultură cu plante de cannabis, formată din 498 de ghivece.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..
La acţiune au participat şi jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi “Tomis” Constanţa.
Plantele de cannabis erau cultivate în ghivece şi aveau o înălţime medie de un metru, aspectul exterior arătând că erau ajunse la maturitate, prezentând inflorescenţe.
Încăperea în care a fost descoperită cultura era prevăzută cu sisteme de ventilaţie, echipamente de iluminare de control al PH-ului apei şi de umidificare.
Din cercetări a reieşit că persoana de 41 de ani, care administra ferma, a achiziţionat echipamente specifice creşterii canabisului şi a finanţat cultura, ajutat un alt bărbat, de 48 de ani. În urma recoltării plantelor, s-au obţinut 71 kilograme de masă vegetală verde de cannabis.
Trei suspecţi au fost prezentaţi procurorilor D.I.I.C.O.T. Constanţa, în vederea luării măsurilor legale, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc, în modalitatea cultivării, faptă prevăzută si pedepsită de art.2, al. 2, din Legea143/2000 şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută de art. 7 din Legea 39/2003.
În cauză, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore a două dintre persoane, urmând ca astăzi, 8 martie, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea arestării preventive pentru 29 de zile. Totodată, a fost dispusă măsura instituirii sechestrului asupra tuturor bunurilor identificate în spaţiul destinat cultivării plantelor de canabis.
Valoarea pe piaţă a drogurilor confiscate se ridică la 3.550.000 de lei.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular