Politia s-a sesizat `din oficiu` cu privire la situatia bisericii `Sf Mina`

Biserica_Sf_Mina,_ConstantaLa data de 12 martie a.c., ora 15.00, poliţiştii Secţiei 1 Constanţa s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, Biserica Sfântul Mina (Biserica de lemn), situată în Parcul Tăbăcărie din municipiul Constanţa, este închisă, iar pe una dintre uşile de acces este afişat un anunţ din care reieşea că lăcaşul de cult va fi închis temporar.
Cu ocazia verificărilor efectuate la faţa locului s-a constatat faptul că uşile de acces în incinta lăcaşului de cult sunt încuiate, şi atât personalul bisericesc cât şi enoriaşii nu pot intra în interior.
Pe parcursul aceleiaşi zile reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au formulat o plângere penală faţă de reprezentanţii unei asociaţii private, solicitând efectuarea de cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere, tulburare de posesie şi împiedicarea libertăţii cultelor, plângere ce a fost înregistrată şi  la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.
Poliţiştii au demarat cercetările procedând la audierea în cauză a mai multor reprezentanţi ai lăcaşului de cult şi au fost efectuate activităţi de identificare a reprezentanţilor asociaţiei.
Cercetările în cauză continuă, urmând ca în funcţie de rezultatul investigaţiilor dosarul să fie înaintat cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

Va reamintim ca preotul Nicolae Picu, paroh al bisericii respective a fost scos din viata bisericeasca iar lacasul de cult face in acest moment obiectul unei dispute, intre Arhiepiscopie si “Asociatia Sf. Mina”. Puteti citi toata povestea aici.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular