Aproximativ 250.000 de ţigarete de contrabandă confiscate

tigari6Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat astazi, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa şi cu suportul tehnic şi informativ al S.R.I. – Direcţia Judeţeană de Informaţii Constanţa, o actiune complexa pentru combaterea contrabandei cu ţigări.  Astfel, au fost efectuate 39 percheziţii în judeţul Constanţa, fiind ridicate, în vederea confiscării aproximativ 250.000 de ţigarete ce provin din activitatea de contrabandă. Totodată, 27 de persoane, cetăţeni români, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete şi evaziune fiscală. Incepând cu ora 06.00, poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, beneficiind de suportul tehnic şi informativ al S.R.I. – Direcţia Judeţeană de Informaţii Constanţa, cu participarea comisarilor din cadrul Gărzii Financiare Constanţa, lucrătorilor vamali din cadrul D.R.A.O.V. Constanţa şi a jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de de Jandarmi Constanţa, au descins la mai multe locaţii de pe raza judeţului Constanţa, în cadrul unei acţiuni complexe de combatere a contrabandei cu produse accizabile din tutun şi a evaziunii fiscale.
Au fost efectuate un număr de 39 percheziţii, în mai multe locaţii despre care existau suspiciuni că erau depozitate ţigări de contrabandă spre a fi valorificate în mod ilegal.
Cu această ocazie au fost depistate şi ridicate, în vederea confiscării, un număr de 250.000 ţigarete netimbrate de mărci diferite, de provenienţă R. Moldova, R. Ucraina şi magazin duty-free, mai multe sticle cu alcool, muniţie de vânătoare şi patru arme albe.
Au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun, un număr de patru autoturisme.
În cauză sunt cercetate 27 de persoane, cetăţeni români, pentru  săvârşirea infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete şi evaziune fiscală.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular