Prosoape de 1 milion de lei confiscate la Agigea

s2.ziareromania.roPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia Pakistan, 4.740 de prosoape susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.200.000 lei dacă ar fi originale.
În data de 19.03.2013, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din Pakistan pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În container au fost descoperite 4.740 de prosoape din bumbac, cu o valoare de aproximativ 1.200.000 lei dacă ar fi originale.
Prosoapele, inscripţionate cu însemnele distinctive ale unei mărci cunoscute, au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali şi trimise spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean pakistanez în vârstă de 46 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular