Transport ilegal de peste la Midia

STA50086 STA50084
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de aproximativ 100 kilograme peşte, fără documente legale.
În data de 18.03.2013, în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul P.P.F. Midia au oprit pentru control, pe comunicaţia Lumina – Ovidiu, un autoturism marca Renault Megane, condus de cetăţeanul român F.D., în vârstă de 41 ani.
În interiorul autoturismului au fost descoperite două lăzi din plastic, în care se afla cantitatea de 97 kilograme peşte din speciile crap şi fitofag.
Conducătorul auto, domiciliat în judeţul Constanţa, nu a putut prezenta documente justificative pentru cantitatea de peşte.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării peştele, evaluat la 407 lei, care a fost predat spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de „transport al peştelui fără documente legale”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular