Video. Traficanţi de etnobotanice reţinuţi.

646x404În urma a opt percheziţii efectuate ieri, în municipiul Constanţa, poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Constanţa au descoperit sute de plicuri cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive (etnobotanice), arme, bani, un cântar electronic şi un dispozitiv de supraveghere stradală. / Patru suspecţi au fost reţinuţi pentru operaţiuni cu produse de tip „etnobotanic”.
Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanţa au reuşit destructurarea unei grupări infracţionale, din municipiul Constanţa, suspectată că desfăşura activităţi de  comercializare stradală a unor produse susceptibile a avea efecte psihoactive.
Din investigaţiile efectuate a reieşit că grupul infracţional organizat, format din 12 membri, cu vârste între 17 şi 52 de ani, toţi din Constanţa, a procurat, transportat, depozitat, ambalat şi ulterior, pus în vânzare substanţe noi cu efecte psihoactive, sub formă de pulberi sau fragmente vegetale. Substanţele erau vândute consumatorilor din Constanţa cu sume cuprinse între 10-20 de lei/doză.
Pentru probarea activităţii infracţionale, la data de 18 martie a.c., în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Constanţa, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, cu sprijinul jandarmilor din cadrul G.M.J. Constanţa, au efectuat opt percheziţii în municipiul Constanţa, ocazie cu care au fost descoperite aproximativ 300 de plicuri cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, un cântar electronic, sume de bani şi un dispozitiv de supraveghere stradală. De asemenea, la locuinţa unuia dintre suspecţi a fost găsit şi un pistol cu aer comprimat, calibru 6 mm, 1.000 de proiectile metalice de acelaşi calibru şi mai multe arme albe.
În total, pe toată perioada cercetărilor, au fost ridicate aproximativ 750 de plicuri cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive. De asemenea, poliţiştii au pus în aplicare 11 mandate de aducere, persoanele vizate fiind conduse la sediul unităţii de parchet pentru audieri.
În urma probatoriului administrat în cauză, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore a patru persoane, printre care şi un minor de 17 ani, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Totodată, faţă de o altă persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. au luat măsura obligării de a părăsi localitatea de domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.
Cercetările continuă faţă de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive fără autorizaţie specială, faptă prevăzută de art.16, al.1 din Legea 194/2011.

Prin amabilitatea IPJ Constanţa, puteţi vedea imagini din timpul operaţiunii dând click AICI.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular