Transport de peşte fără documente legale

carasPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au descoperit 484 kilograme de peşte proaspăt, diferite specii, în valoare totală de 941 lei.
Caz semnificativ:
La sfârşitul saptamanii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţie condusă de I.S. de 36 ani. În urma controlului a fost descoperită cantitatea de 287 kilograme peşte proaspăt din specia caras, pentru care persoana  nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.
Cantitatea de peşte a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.
Persoanei în cauză, i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular