Poliţiştii constănţeni au verificat pieţele agroalimentare

politia-in-pieteAcţiuni de constatare şi prevenire a infracţiunilor şi contravenţiilor comise în domeniul comerţului ilicit au fost desfăşurate de poliţiştii constănţeni.

În perioada 9 – 11 aprilie a.c., Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a organizează şi coordonează o acţiune ce se desfăşoară pe raza de competenţă a inspectoratului.
La acţiune au participat efective de ordine publică, investigarea fraudelor, investigaţii criminale şi poliţie rutieră din cadrul subunităţilor de poliţie, sprijinite de jandarmi din cadrul G. M. de J. şi I.J.J. Constanţa, dar şi efective de poliţie locală.
Scopul acţiunii îl reprezintă protejarea cetăţenilor prin asigurarea unui mediu comercial civilizat, depistarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care transportă sau comercializează produse agroalimentare sau de altă natură în pieţele agroalimentare şi în zonele adiacente.
Acţiunea a urmărit constatarea de infracţiuni şi contravenţii săvârşite de persoane care comercializează ilegal produse din tutun sau alcool, provenite din contrabandă, depistarea persoanelor urmărite, identificarea şi depistarea persoanelor care comit diferite genuri de furturi (din buzunare, de/din autoturisme, de marfă, produse), zona pieţelor agroalimentare sau a celor adiacente.
Cu această ocazie, în zonele respective au fost instituite filtre rutiere şi s-a urmărit identificarea persoanelor cunoscute cu mod de comportament violent, a celor care nu-şi justifică prezenţa în zone cu risc criminogen, identificarea persoanelor care transportă bunuri cu mijloace auto fără documente de provenienţă sau suspectate că ar proveni din comiterea de infracţiuni, dar şi care deţin obiecte contondente interzise potrivit dispoziţiilor Legii 61/1991 R.
De asemenea s-a avut în vedere creşterea vizibilităţii poliţiştilor în zonele de acţiune, totodată acţiunea având şi un caracter preventiv.

Exemple:

La data de 10 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, împreună cu jandarmi din cadrul G.M.J. şi I.J.J. Constanţa şi Poliţia locală, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii comerţului  ilicit stradal, ocazie cu care au verificat 8 zone, au aplicat 68 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 45.430 lei, şi bunuri ridicate în vederea confiscării în valoare de 950 lei, printre care 1280 bucăţi ţigarete.

La data de 9 aprilie a.c., între orele 09.30-12.30 şi 14.30-18.00,  poliţiştii Secţiei 2, în colaborare cu inspectori din cadrul Primăriei Constanţa şi jandarmi din cadrul G.M.J. Constanţa, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii comerţului  ilicit stradal, cu ţigări netimbrate, cafea, dar şi alte produse contrafăcute, ocazie cu care au fost legitimate 10 persoane, cinci conduse la sediu, fiind aplicate 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.550 lei, şi bunuri ridicate în vederea confiscării în valoare de 20 lei.
Cu ocazia acţiunii au fost depistaţi A. Turchian, de 23 de ani, I. Iasmina, de 31 de ani şi I. Narghiuler, de 23 de ani, toţi din Constanţa, persoane care efectuau acte de comerţ ilicit în zona Piaţa Tomis III. Persoanele în cauză au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 1000 lei fiecare, conform prevederilor Legii nr. 12/1991 Republicată.

De asemenea, la data de 9 aprilie a.c., între orele 09.00 – 10.30, poliţiştii Compartimentului de Siguranţă Publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie, în cooperare cu lucrători din cadrul I.J.J. Constanţa, au organizat şi executat o acţiune, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de comerţ neautorizat,  ocazie cu care au fost legitimate 12 persoane, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.300 lei, şi bunuri ridicate în vederea confiscării în valoare de 80 lei.

La data de 9 aprilie a.c., între orele 09.00-11.00 şi 16.00-19.00,  poliţiştii Secţiei 5, în colaborare cu jandarmi din cadrul G.M.J. Constanţa, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii comerţului  ilicit stradal, cu ţigări netimbrate, cafea, dar şi alte produse contrafăcute, ocazie cu care au fost legitimate 12 persoane, cinci conduse la sediu, fiind aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 250 lei.

La data de 9 aprilie a.c., poliţiştii din Lipniţa au desfăşurat o acţiune pe raza de competenţă, verificând 7 societăţi comerciale care se ocupă cu comercializarea de produse alimentare, ocazie cu care au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii 12/1990R, în valoare de 6.000 lei.

Poliţiştii din Mihail Kogălniceanu l-au depistat pe raza localităţii Piatra, judeţul Constanţa pe V. Adorel, de 45 de ani, urmărit la nivel naţional conform ordinului emis de I.P.J. Botoşani din data de 28.11.2012.
Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Constanţa în vederea punerii în aplicare a mandatului de executare, emis de Tribunalul Constanţa – Secţia Penală la data de 27.11.2012, a pedepsei privative de libertate de 11 ani închisoare, pentru infracţiunea de viol.

Astfel de acţiuni, ce vizează prevenirea infracţiunilor şi contravenţiilor comise în domeniul comerţului ilicit în vederea menţinerii unui climat de ordine şi siguranţă publică pentru cetăţenii, vor continua.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular