Balta are peste … dar si braconieri!

2013-04-23 22.48.482013-04-23 22.49.56Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care pescuiau cu plase tip comercial, respectiv transportau cu un autoturism 264,5 kilograme de peşte, fără a deţine documente legale.
● În data de 23.04.2013, în jurul orei 17.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au oprit pentru control, în zona de competenţă, o ambarcaţiune tip lotcă cu motor, în care se aflau V.D. în vârstă de 57 ani şi R.S. de 41 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea.
În urma controlului au fost descoperite două plase tip setcă, în lungime de 180 metri, pentru care cei doi bărbaţi nu au putut prezenta documente justiifcative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele, ambarcaţiunea, motorul, două rame, un rezervor cu benzină şi un acumulator, bunuri evaluate la aproximativ 9.500 lei, conform procedurilor legale.
● În aceeaşi zi, în jurul orei 21.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel Astra, în care se aflau doi bărbaţi.
În urma controlului, în portbagaj şi pe bancheta din spate a autoturismului, au fost găsiţi opt saci din plastic în care se aflau 264,5 kilograme de peşte din speciile crap şi singer.
Pasagerul din dreapta, D.I.B. în vârstă de 44 ani, domiciliat în municipiul Mangalia a declarat că respectivii saci îi aparţin, însă nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport al peştelui.
Poliţiştii de frontieră au ridicat cantitatea de peşte, evaluată la 2.069 lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular