Noaptea Muzeelor la Constanța

title_02Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Prin urmare, asistăm la o dublă sărbătoare pe 18 mai 2013: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor.
Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul.

La Constanța, trei muzee vor celebra evenimentul în sine.

La complexul Muzeal de științe ale Naturii, cunoscutul Planetariu,va avea loc evenimentul numit Splendoarea Constelațiilor de Primăvară. Scopul acestui eveniment este de a informa publicul vizitator de cele două aspecte ale acestui an: importanţa „activităţii solare maxime” în 2013 și cometele din acest an. Veti putea asista la eveniment, gratuit, între orele 21 și 5.00.

Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa este și el deschis fără taxă, timp de 4 ore începând cu miezul nopții. Publicul este invitat să viziteze expoziţiile permanente şi temporare. În sala Tezaur sunt expuse cele mai valoroase colecţii: colecţia de sticlă, colecţia de bijuterii, sculpturi greco-romane şi multe alte artefacte importante. La primul şi la cel de-al doilea etaj, piesele sunt expuse în ordine cronologică, începând cu primele semne ale locuirii umane în Dobrogea, în Preistorie şi până la crâmpeie din istoria contemporană a României. În fiecare an MINAC organizează expoziţii temporare cu piese din colecţiile altor muzee din România sau din străinătate, precum şi expoziţii ce prezintă cele mai importante descoperiri arheologice din fiecare campanie de săpături.

Muzeul Marinei Române Constanța va fi deschis gratuit între orele 18 și 2.00. Între aceste ore, vizitatorii care vor trece pragul muzeului pot admira exponatele care constituie expoziţia permanentă a instituţiei, într-o veritabilă incursiune în universul istoriei navigaţiei, a mării şi a oamenilor săi din cele mai vechi timpuri până în contemporaneitate. În prima parte a programului, Muzica Militară a Forţelor Navale va încânta publicul cu acordurile de neuitat ale repertoriului marinăresc. De asemenea, Cercul Militar Constanţa va organiza momente artistice care vor contura atmosfera deosebită a locului, un adevărat simbol al oraşului Constanţa.

Similar Articles

Comments

  1. da…ca a fost deschis pana la 11 desi aici pe site scrie ca programul incepea de la 00….cam aiurea…si chiar erau multe persoane interesate sa il viziteze

  2. Cultura in Constanta este foarte bine dezvoltata! Din 10 muzee ale orasului, doar 3 si-au anuntat participarea la “noaptea muzeelor”, numai ca pentru muzeul National de Istorie si Arheologie Constanta (unul din cele 3), aceasta noapte a insemnat sa se incheie la orele 23! 😛

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular