Rucsacuri și triciclete contrafăcute, descoperite la Agigea

Picture 5370Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China, marfă susceptibilă a fi contrafăcută, cu o valoare de aproximativ 100.000  lei, dacă produsele ar fi originale.
La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa de control fizic al containerelor, controlul a două containere sosite din China pe adresa unor societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, respectiv municipiul Iaşi.
În primul container au fost descoperite 720 de rucsacuri, iar în al doilea container au fost găsite 70 de triciclete şi 36 de articole reprezentând mobilier din lemn pentru copii, bunuri susceptibile a fi contrafăcute.
Marfa, evaluată la aproximativ 93.000 lei, purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţilor comerciale, un cetăţean egiptean, în vârstă de 46 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, respectiv un cetăţean român de 51 ani, cu domiciliul în municipiul Iaşi, actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular