Încă un abuz marca Teodosie. Biserica Sf. Mina și centrul ARCA trecute fraudulos in proprietatea Arhiepiscopiei!

teodosie_-_teodosie_radu_mazareUn nou abuz al lui ÎPS Teodosie tulbura lumea creștină din Constanța. Știam cu toții că arhiepiscopul Tomisului nu se dă înapoi de la nimic, atunci când își pune ceva în cap, însă de data asta se pare că a mers mult prea departe. Din surse sigure, am aflat că în cursul lunii martie a anului curent, reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au cerut o revizuire a intabulării bisericii Sf. Mare Mucenic Mina și a centrului social ARCA, ridicat lângă biserica din parcul Tăbăcăriei. Deși pare de domeniul imposibilului, cererea a fost acceptată, decizia Oficiului de Cadastru Constanța fiind ca imobilele respective să treacă în proprietatea Arhiepiscopiei. Care sunt rațiunile care stau în spatele acestei decizii, putem doar bănui, fiind cunoscută influența pe care ÎPS Teodosie o are în oraș, rămăne doar să aflăm cum s-a motivat oficial un asemenea abuz incalificabil.

Motivele pentru care arhiepiscopia a depus o asemenea cerere, țin de domeniul ridicolului. Se pare că ÎPS Teodosie se prevalează de o reglementare care spune că orice lăcaș de cult sfințit, trece automat în proprietatea Arhiepiscopiei, imediat dupa sfințire.

În altă ordine de idei, toți cei care doresc să protesteze împotriva acestor abuzuri de nedescris, sunt așteptați duminică pe pajiștea de lângă biserica de lemn, alături de preotul Nicolae Picu, întors de urgență din Italia dar și alături de neobositul Harry Tavitian care a renunțat la o serie de concerte pentru a se alătura protestului.

Vom reveni, cu detalii clare despre acest nou abuz al Arhiepiscopiei Constanța.

Similar Articles

Comments

  1. Ar vrea Teodosie ca prin intabularea ilegala sa puna mana pe biserica Sfantul Mina si pe Centrul Arca. Doar ca dreptul de proprietate il poate capata numai daca Asociatia Sfantul Mina ii face donatie.

  2. autorul articolului bate campii cu anul 2008 prevederea era si in vechiul statut al Bor. este doar o inercare jalnica de a manipula si el cat poate cu micutul sau site, folosindu,se de folclorul la adresa ips teo…

  3. O astfel de hotarare aduce distruge credibilitatea Statului, astfel prin niste functionari corupti inceteaza ca acesta sa mai fie impartial, daca se apleaca dupa elucubratiile fiecarui cotzcar inceteaza sa mai fie el cel vertical!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular