Echipamente sportive și jucării pentru copii, contrafăcute

646x404Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind într-un container  sosit  în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China, jucării susceptibile a fi contrafăcute.
În cadrul unei acţiuni de verificare a unei societăţi comerciale, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea şi lucrători ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor au descoperit articole sportive susceptibile a fi contrafăcute.
Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 150.000 lei dacă  ar fi originale.
● În data de 27.05.2013, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa de control fizic al containerelor din cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, verificarea unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În container au fost descoperite 1.620 de jucării pentru copii (trenuleţe pe şină), bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 130.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa purta însemnele distinctive ale unei mărci cunoscute şi a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
● În aceeaşi zi, în jurul orei 10.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea şi lucrători ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Tulcea au verificat o societate comercială în care se ofereau spre comercializare produse susceptibile a fi contrafăcute.
Au fost descoperite 73 articole reprezentând echipament sportiv, inscripţionat cu însemnele distinctive ale unor formaţii de fotbal, cu o valoare de aproximativ 11.650 lei.
Administratorul societăţii comerciale nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru respectiva marfă şi nici acordul titularilor de marcă pentru comercializarea acesteia.
Poliţiştii de frontieră au ridicat marfa în vederea continuării cercetărilor, conform procedurilor legale.
În cauză au întocmite dosare penale pentru administratorii societăţilor comerciale, doi cetăţeni români cu vârste de 26 şi 50 ani, domiciliaţi în judeţul Ialomiţa, respectiv municipiul Tulcea, pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular