Şapte plase de pescuit tip comercial confiscate

plase-monofilamentPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei persoane care pescuiau, din două ambarcaţiuni, cu şapte plase de pescuit tip comercial, fără documente justificative.
● În data de 15.06.2013, în jurul orei 17.35, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă i-au identificat pe L.T. de 30 ani şi M.L. de 64 ani, care pescuiau, dintr-o ambarcaţiune, cu patru plase din aţă, în lungime de aproximativ 120 metri, fără documente legale.
● În data de 16.06.2013, în jurul orei 10.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au oprit pentru control, în zona de comptenţă, o ambarcaţiune cu motor condusă de cetăţeanul român H.A., în vârstă de 43 ani.
Asupra bărbatului, domiciliat în judeţul Tulcea, au fost găsite trei setci tip avă din aţă, în lungime de 60 metri, pentru care nu poseda licenţă de pescuit comercial.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele şapte plase de pescuit, conform procedurilor legale, iar pe numele persoanelor în cauză au deschis dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „lipsa autorizaţiei/ licenţei de pescuit” şi „deţinere de către persoane neautorizare a uneltelor de pescuit tip comercial fără documente legale”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular