Premieră în Romania. BAL Natural Center vă prezintă cursul de citire a feței Al Ferasa.

flyer ferasa micFerasa este cuvântul arab folosit pentru a descrie actiunea de “a privi profund la ceva și a-i înțelege sensul”.
Tehnica Ferasa a fost descoperita de beduinii din Peninsula Arabică in vremuri ce au precedat ilsamul cu cateva sute de ani. De-a lungul secolelor multe alte națiuni au studiat arta de „a citi pe față” pentru a încerca să obțină o mai bună înțelegere a modului în care gândește omul. Citirea fetei a fost, de asemenea, studiata si de către grecii antici Aristotel și Platon dar și de chinezi, care au folosit tehnica, în principal, pentru a determina starea de sanatate a cuiva.

In perioada victoriana, lectii de citirea fetei au fost introduse in cursurile penale pentru a intelege mai bine ce a determinat anumite persoane sa reactioneze asa cum au facut-o. De la decoperirea ei si pana in prezent, tehnica a fost studiata intr-un mod foarte profund, stiintific si holistic.

Pe langa „citirea” expresiei faciale de moment, la finalul cursului vom sti ce determina comportamentul personal, la ce si din partea cui sa ne asteptam, care este back-groundul persoanelor din jurul nostru si multe, foarte multe altele.

Cum functioneaza ?

Cand ne nastem fata noastra este ca o panza goala. Pe masura ce mediul in care traim si emotiile ne  afecteaza viata, muschii fetei incep sa raspunda, si  prin mii si mii de miscari involuntare, zilnice ne modeleaza forma fetei.

Pe măsură ce se maturizam, iar gandurile, dorintele si sentimentele devin din ce in ce mai complicate, diverse riduri sau alte forme apar pe fata noastra. Acestea spun o poveste – povestea vietii fiecaruia.

Aceasta poveste poate fi citita de un practicant de Al Ferasa; acesta va identifica evenimente notabile, schimbari ce au survenit in viata, boli sau alte lucruri mult mai subtile si se va putea bucura de o intelegere profunda a personalitatii, situandu-se deasupra emiterii de judecati nefondate.

Ferasa inglobeaza trei stiinte:

  1. Adunarea indiciilor.Vom începe prin a analiza elementele non-umane pe care subiectul le are in jurul sau. Beduinii isi dau seama doar analizand urma camilei calatorului de unde vine acesta, ce transporta sau cum isi trateaza animalul. Dupa imbracaminte isi vor da seama de personalitate sau statutul calatorul si multe alte informatii. Acesta practica analitica poarta azi numele de criminalistica.
  2. Analiza individului. În continuare vom privi statura sa fizică a omului, modul în care merge si comportamentul general. De exemplu, un individ indesat , ne va spune ca provine dintr-un mediu muntos, unde are nevoie de picioare scurte si puternice precum si de o parte superioara a corpului robusta pentru a supravietui.Dacă el are membre subtiri probine dintr-o zona de campie sau desert unde are nevoie de alte atribute.Analizand aceste detalii Beduinii ar putea determina naționalitatea, tribul, cultura și uneori familia  din care provine cel analizat. În prezent, noi numim aceasa analiza ”genetica de tip Ferasa”, insa acest procedeu poate fi rar folosit din cauza dispersarii populatiei, astfel încât aceasta este folosita doar pentru valoare sa istorică. Aceste caracteristici sunt studiate azi de genetica.
  3. Citirea fetei. In cele din urma citim lectura pe care ne-o propune fata. Aceasta tehnica era folosita cel mai frecvent pentru a patrunde cu adevarat in esenta omului si in personalitatea lui. Beduini aflau astfel daca strainul analizat este o amenintare pentru tribul lor, este capabil sa ii insele sau nu sau daca omul are intentii nobile. Tehnicile de mai sus au permis triburilor beduine si sufite sa supravietuiasca timp de mii de ani intr-un mediu de multe ori ostil.

 

Cui i se adreseaza?

Aceasta tehnica poate fi in principiu invatata si aplicata de oricine are interesul sa o faca. Este deosebit de folositoare in cazul celor care lucreaza in departamentele de resurse umane sau angajari, a celor care lucreaza cu publicul dar si  pentru agentii sau ofiterii de politie si pentru cadrele militare. Este o unealta deosebit de folositoare pentru terapeuti si medici care vor avea acces instant la tot trecutul medical al pacientilor lor.

Cu ce te poate ajuta Ferasa ?

În primul rând Ferasa te va învăța cum să comunici mai bine cu ceilalti. Intelegandu-i pe cei din jur te vei dezvolta si vei deveni mai sigur pe tine. Ferasa va îmbunătăți relațiile personale și de familie, pe cele de la locul de munca, si, vei putea vedea ce este in spatele unei probleme, uneori chiar inainte ca aceasta sa para. Cu această înțelegere mai profundă a comportamentelor si personalitatilor, vei dobândi o cunoaștere de sine mai mare care va conduce catre o versiune mai fericita a ta.

 

Cat va dura sa inveti tehnica ?

Aceasta va depinde tot de tine și dedicarea ta. Toată lumea învață într-un ritm diferit, dar intr-un rastimp de 6-12 luni cei mai multi cursanti isi insusesc elementele de baza. Acest lucru poate fi realizat tot prin intermediul workshop-urile noastre, seminarii sau chiar prin sedinte private. Aceste tipuri de cursuri pot fi adaptate pentru nevoile individuale și nivelurile de predare care sunt necesare.

 

Cat dureaza cursul ?

Cursul de baza este un curs intensiv ce are loc pe parcursul a patru zile consecutive (sau doua week-enduri consecutive), 6 ore pe zi, incluzand o pauza de masa 60 minute

Cum se desfasoara ?

Acest curs se referă la cunoștințele de bază și înțelegerea Ferasa. In curs se predau urmatoarele: ochi, sprancene, nas, obraji, urechi, gura și buzele, barbia, maxilarului, fruntea, forme de bază fata, gat.

Fiecare subiect este prevazut cu note de curs pentru fiecare cursant.

Un test scris, simplu, este dat la sfârșitul cursului pentru a verifica dacă elevul a înțeles corect caracteristicile de mai sus. Dupa finalizarea satisfăcătoare a testului, cursantului i se va acorda un certificat. Acest certificat ii va permite sa treaca la nivelul intermediar de studiu.

Cursul intermediar se referă la o prezentare de linii, nuanțe, umbre, și alte elementele de bază prezente pe fata,caracteristici care leagă elementele faciale si care va spori puterile tale de observare la un nivel de care nu ai știut, si care probabil, nu a existat.
Cursul se bazeaza pe cat de mult ai inteles  elementele de baza din Ferasa si pe un lucru pe cont propriu intens.
Veți lucra pe fețe din fotografii dar și in situații de viață, reale, cu permisiunea persoanelor analizate.
Acest lucru va ajuta in reunirea tuturor elementeleor invatate, precum si in dobandirea capacitatii de a citi și înțelege fetele oamenilor, fără a-i judeca.

Cine il sustine?

Stephen Paul este origininar din Anglia si in prezent este cel mai avansat elev al lui Wael Abdul-Hamid, cu mai mult de 18 ani de studiu si practica. Stephen a predat unei palete largi de persoane incepand cu persoane particulare, angajati si manageri de corporatii pana la terapeuti, psihoterapeuti, antrenori personali sau vindecatori din Anglia, Europa, America de Nord si Orientul Mijlociu. El combina cu succes “Arta citirii fetei” cu alte tehnici de evaluare pentru consiliere individuala, consiliere e cuplu sau familiala, ajutand oamenii sa inteleaga coplexitatea propriilor vieti, pentru a ajunge la o stare de pace interioara.

Cat costa ?

Pretul cursului este de 600 euro. Studentii si cadrele didactice beneficiaza de o reducere de 100 euro.

Cand se desfasoara ?

Cursul de va desfasura in zilele de 5-6-7 Iulie si 12-13 Iulie.

In zilele de 8, 9, 10 si 11 Iulie Stephen Paul va face sesiuni private de citirea fetei (50 euro / ~ 50 minute).

Unde se va tine ?

Cursul si sesiunile private se vor tine la cabinetul doamnei doctor Mihaela Motocu – B-dul I.G.Duca, nr 49.

Pentru rezervari sau informatii suplimentare despre curs sau despre sesiunile private de citirea fetei, ne puteti contacta telefonic la 0723 674 772 sau 0724 087 535,  pe e-mail balnaturalcenter@yahoo.ro sau direct la sediul BAL Natural Center, B-dul I.Ghe. Duca, nr. 51 Constanta.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular