Administrator de firmă, cercetat pentru șantaj!

79401-0-politie_indigProcurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa efectuează cercetări penale faţă de inculpatul JUNCĂNARU ŞTEFAN ION, administrator al SC IZOL-JUST SRL, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de şantaj.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
La data de 1 august 2013, inculpatul Juncănaru Ştefan Ion, administrator al SC IZOL-JUST SRL şi persoană fizică autorizată sub acelaşi nume, a exercitat violenţe şi ameninţări asupra părţii vătămate, administrator al unei alte societăţi comerciale, cu scopul de a o determina pe aceasta să achite un credit bancar în valoare de 28.000 euro, obţinut în urma unui contract la încheierea căruia inculpatul participase în calitate de garant.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.
La data de 7 august 2013, procurorii au dispus reţinerea acestuia pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 15 de zile.
La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu lucrători din cadrul IGPR – Serviciul Operaţiuni Speciale şi din I.P.J. Constanţa – Serviciul Investigaţii Criminale.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular