Felix Stroe a fost ales Preşedintele Asociației Române a Apei

felix_stroeÎnfiinţată la 15 iunie 1995, Asociaţia Română a Apei este o asociaţie autonomă, patronală şi profesională, care reprezintă, promovează, apară şi susţine interesele patronale şi profesionale ale membrilor săi: operatori de servicii publice de alimentare cu apă şi canalizare şi firmele de profil, în relaţiile cu autorităţile publice, sindicatele şi alte persoane juridice, atât în plan naţional cât şi internaţional.
Printre obiectivele principale şi formele de activitate ale Asociaţiei se numără şi iniţierea, elaborarea şi promovarea strategiilor şi a programelor de investiţii; sprijinirea introducerii progresului tehnic şi ştiinţific în domeniul apei şi asigurarea consultanţei tehnice, manageriale şi cooperarea internaţională. Toate aceste acţiuni sunt coordonate de diferite comisii de specialitate din cadrul A.R.A., comisii care se întrunesc trimestrial pentru a rezolva eventualele probleme apărute, dar şi pentru a promova şi pune în aplicare noi programe şi idei de dezvoltare.
În cursul zilei de astăzi, 28 august 2013, la Sibiu s-a desfășurat ședința Comitetului Național de Conducere al Asociației Române a Apei, întâlnire la care au participat aproape toți membrii, prezența fiind de 94%. Pe ordinea de zi s-a aflat și proiectul de alegere a noului președinte ARA. Având în vedere progresele remarcabile realizate de SC RAJA SA Constanţa în ultimii ani, dar și participarea activă a Patronatului Român al Apei, al cărui președinte este directorul general al companiei constănţene, în elaborarea şi promovarea strategiilor şi programelor de dezvoltare din sectorul apei, cu unanimitate de voturi, Felix Stroe a fost ales noul președinte ARA.
„Asociația Română a Apei va continua colaborarea deja existentă cu organizațiile de profil din țară și din străinătate și va defini noi parteneriate cu structurile internaționale din domeniu, pentru a-și  menține rolul de catalizator în dezvoltarea proiectelor cu țările din regiune. Pentru operatorii de profil din țară, scopul principal este asigurarea condiţiilor pentru continuitatea programelor aflate deja în derulare și accesarea de noi fonduri nerambursabile. Astfel vor continua schimburile de idei, soluții și procedee tehnice între manageri, utilizatori, proiectanți și cercetători”, a declarat noul Președinte ARA – Felix Stroe.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular