Tensiuni în Biroul Permanent Național al PDL?

IMG_0084Se poate spune că weekendul care abia s-a încheiat s-a aflat sub semnul dreptei, din punct de vedere politic. În timp ce Mișcarea Populară aduna toți liderii partidului la școala de vară de la Costinești iar Forța Civică anunța că într-un final a reușit o alianță cu Inițiativa România Liberală și PNȚCD, greii Partidului Democrat Liberal s-au adunat la hotelul YAKI, pentru o ședință a Biroului Permanent Național.
La discuții, care s-au prelungit cu mai bine de o oră peste durata anunțată, au fost prezenți toți actualii lideri ai partidului, în frunte cu Vasile Blaga, Roberta Anastase, Raluca Turcan, Gheorghe Flutur și Cătălin Predoiu, asistați de senatorul Gigi Chiru, în rol de gazdă.
La ieșirea din ședință, Roberta Anastase îi mărturisea colegei Anca Boagiu că ”nu l-a văzut pe Blaga niciodată atât de nervos”, ceea ce arată că în sală nu s-a stat la o șuetă. Deși în conferința de presă ce a urmat, Vasile Blaga s-a declarat mulțumit de sondajele de opinie care clasează PDL pe locul doi în simpatiile românilor, după alianța aflată la guvernare, se pare că acesta simte că PDL-ul pierde încet poziția de cel mai puternic partid de opoziție, având de reproșat această situație oamenilor din jurul său.
În rest, Vasile Blaga a abordat în conferința de presă un ton normal pentru un lider al opoziției. ”Buldogul” nu a uitat înfrângerea usturătoare pe care a suferit-o în campania electorală pentru Primăria Bucureștiului și a profitat de momentul dificil prin care trece Sorin Oprescu, pentru a-i cere public demisia, considerând că problema câinilor maidanezi putea fi rezolvată rapid. ”Nu trebuie să inventăm noi apa caldă, câinii să fie duși în adăposturi și eutanasiați după 14 zile dacă nu-i adoptă nimeni, e simplu.”, a declarat Vasile Blaga. Acesta a înfierat de asemenea actualul mod de guvernare, argumentând că datorită modului defectuos de a conduce țara, 50 de firme intră în insolvență zilnic ceea ce face ca șomajul să fie în continuă creștere. Liderul PDL s-a declarat îngrijorat pentru iarna care urmează, o iarnă în care promisiunile USL-iștilor nu vor ține de foame și nu vor plăti facturile românilor.
În final, Vasile Blaga a declarat că partidul Democrat Liberal își va stabili un prezidențabil undeva în jurul datei de 1 decembrie, partidul urmând să participe la alegeri cu liste și candidați proprii, fără a încheia vreo alianță cu celelalte partide de dreapta.
Președintele PDL Constanța, Gigi Chiru, a făcut o declarație scurtă, arătând că i-a prezentat șefului său pe linie de partid o serie de ilegalități ale actualei administrații constănțene, Mazăre-Constantinescu, pe care urmează s-o transmită și presei, fără să specifice însă când se va întâmpla acest lucru.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular