600 litri de produs petrolier confiscat la Cernavodă

DSC07431Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit doi cetateni romani care transportau 600 litri produs pertolier fără documente justificative.
În data de 16.10.2013, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă, aflaţi în misiune pe malul drept al Dunării, au observat o ambarcaţiune din lemn, la bordul căreia se aflau două persoane de sex masculin care transportau trei recipiente metalice.
Ajunşi la malul apei, cei doi barbaţi au mutat recipientele într-un atelaj hipo.
Poliţiştii de frontieră au procedat la controlul atelajului hipo şi identificarea bărbaţilor, doi cetăţeni români, domiciliaţi în judeţul Constanţa, cu vârste de 30 ani, respectiv 47 de ani.
Cu această ocazie au descoperit cantitatea de 600 litri produs petrolier, cu miros specific de motorină, pentru care pesoanele în cauză nu au putut prezenta documente de provenienţă.
În urma extinderii cercetărilor, au mai fost descoperite într-un adăpost improvizat, deţinut de cei doi bărbaţi pe malul Dunării, 3.600 kilograme cereale, pentru care cele două persoane nu au putut prezenta documente justificative.
Pentru continuarea cercetarilor a fost ridicată întreaga cantitate de produs petrolier, ambarcaţiunea, precum şi cantitatea de cereale, bunuri evaluate la aproximativ 7.820 lei.
Poliţiştii de frontieră au întocmit actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunilor de „complicitate la delapidare”, faptă prevăzută şi sancţionată conform art. 26, respectiv art. 215, ind. 1 Cod Penal şi „tăinuire”, conform art. 221, alin. 1 Cod Penal.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular