Aproximativ 11 kilograme de sturion redate mediului natural de poliţiştii de frontieră tulceni

sturionPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta cantitatea de aproximativ 11 kilograme de sturion fără documente justificative.
Cele 16 exemplare din specia cegă, aflate în stare vie, au fost redate mediului natural conform procedurilor legale.
În data de 22.10.2013, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea l-au identificat în zona de competenţă pe B.V., în vârstă de 28 ani, care transporta, într-un sac de rafie, cantitatea de 10,7 kilograme peşte din specia sturion fără documente justificative.
Deoarece cantitatea de peşte era în stare vie, poliţiştii de frontieră au redat mediului natural cele 16 bucăţi de sturion din specia cegă, conform art. 3, pct. 2. din Ordinului Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale nr.  84/24.04.2012, în prezenţa unui reprezentant A.N.P.A. şi a unui martor asistent.
Poliţiştii de frontieră au întocmit bărbatului, domiciliat pe raza judeţului Tulcea, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea, transportul, comercializarea sturionilor capturaţi pe teritoriul României din mediul sălbatic precum şi a produselor şi subproduselor obţinute din aceştia, cu excepţia celor proveniţi din acvacultură pentru care se face dovada originii prin documente şi/sau marcaje justificative legale’”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit.d din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular