Danuț Culețu, nemulțumit de actualul prefect: ”Are un minus la controlul legalității”

danut-culetu_82415745Deputatul Dănuț Culețu, președintele organizației județene Constanța a partidului Forța Civică și-a prezentat ieri, în fața jurnaliștilor, activitatea depusă în primul an de mandat ca parlamentar. Dincolo de această sinteză, deputatul nu a ezitat să atace actuala putere politică, pentru gravele derapaje din ultimele zile considerând că se impune acum, mai mult decât oricând o alianță de dreapta puternică pentru a stopa deciziile nefaste luate de către reprezentanții USL. De asemenea, chestionat de către jurnaliști, Dănuț Culețu a recunoscut că în plan local, activitatea prefectului a lăsat uneori de dorit.

Un bilanț bun pentru un deputat al opoziției

Trebuie să recunoaștem încă de la început că poziția lui Dănuț Culețu în parlament nu este una tocmai fericită, ca deputat al unei opoziții extrem de firave. Cu toate astea, bilanțul său, la un an de mandat, nu este unul negativ. Alături de membrii Grupului Parlamentar al PDL a inițiat un număr de nouă moțiuni simple. De asemenea, a elaborat și a înregistrat la Camera Deputaților un număr de 27 de propuneri legislative care vizează achizițiile publice, pensiile, economia, protecția întreprinzătorilor privați, sprijinirea mediului de afaceri, crearea de noi locuri de muncă și stimularea consumului. Trebuie menționată inițiativa legislativă care privește introducerea prevederilor referitoare la insolvența persoanei fizice, de altfel una dintre promisiunile deputatului din perioada campaniei electorale. Dănuț Culețu a susținut șapte declarații politice referitoare la problemele sensibile ale României iar în calitate de deputat de Constanța a acordat audiențe, încercând dupa propriile spuse să fie mai aproape de oamenii acestui oraș și să le cunoască problemele.

Prefectul Eugen Bola, un tip agreabil dar cu minusuri importante

Întrebat de jurnaliști cum ar caracteriza activitatea prefectului Eugen Bola din ultimul an, deputatul Culețu a încercat să răspundă cu bunul simț care-l caracterizează, dar a recunoscut că prefectul, deși un timp implicat și un om agreabil, are probleme exact la capitolul care ar trebui să-i fie punct forte, avocat fiind de meserie, acela al controlului respectării legii, atributul principal al reprezentantului Guvernului în teritoriu. ”L-am văzut implicându-se în cazuri precum cel al navei Flaminia sau al podului de la Agigea și îl felicit pentru aceste demersuri însă trebuie să mărturisesc faptul că activitatea lui suferă la capitolul control al legalității, principalul său atribut. Are demersuri salutare dar pe partea de respectare a legalității are un minus, ar fi putut să fie mai prezent. În rest e o ființă agreabilă”, a declarat Dănuț Culețu. (D.H.)

 

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular