Cum încearcă Radu Mazăre să păcălească un oraș întreg

mazÎn perioada sărbătorilor pascale, Radu Mazăre transmitea locuitorilor Constanței o scrisoare tragicomică prin care aceștia erau rugați frumos să se prezinte la sediul primăriei pentru a semna că sunt de acord cu preluarea a încă 13 % din acțiunile portului.  Din nefericire pentru Caesar de Constanța, scrisoarea a rămas fără ecou între supuși, aceștia uitând să-și facă timp pentru a satisface doleanța împăratului. Și cum dacă nu vine muntele la Mahomed, vine Mahomed la munte, primarele nostru a găsit modalitatea prin care va reuși în câteva zile să spună sus și tare că peste 80 % dintre constănțeni au semnat pentru ca administrația să poată controla 33 % din acțiunile portului.

Pensionarii, aruncați în prima linie

Ziarul “Atac de Constanța” dezvăluia în urmă cu două zile faptul că administrația obligă pensionarii să semneze pe listele cu pricina, aceștia riscând să nu-și primească pomana periodică dacă nu își pun iscălitura pe foaie. ”Ajunşi aproape dependenţi de pachetele cu ajutoare distribuite de Primăria Constanţa, pensionarii constănţeni se supun orbeşte regulilor impuse de Radu Mazăre, numai să-şi ia punga cu pui şi ulei.”, scrie ziarul Atac, într-un material pe care-l puteți citi în întregime AICI.
De asemenea, Digi TV a realizat un reportaj foarte elocvent despre situația pensionarilor din Constanța, care pur și simplu sunt șantajați de către reprezentanții administrației locale. ” În 20 de locaţii din muncipiu se va derula campania primăriei. Este vorba de cluburile pentru pensionari, dar şi de centrele de distribuţie a pachetelor cu alimente. Din prima zi oamenii s-au lăsat convinşi să iscălească.”, spune un pensioner pentru Digi TV. Puteti urmări reportajul AICI. Lupta disperată pentru semnături nu se oprește însă aici.

Radu Mazăre, primarul Constanţei: “Poate nu semnează lumea. Şi atunci înseamnă nu are niciun sens toată această luptă. Şi atunci ne retragem. Dacă oamenii nu vor, de ce să ne batem pentru ceva ce nu vor. “

Angajații Primăriei și administratorii puși la semnat

Zvonurile ajunse la urechile noastre spun că angajații Primăriei și a Consiliului Județean au primit o nouă sarcină de serviciu. Aceștia au fost obligați să întrerupă programul zilnic de Solitaire sau Candy Crush Saga, pentru a semna listele despre care facem vorbire. Și cum nu poți ieși din cuvântul șefilor, mai ales pentru așa o favoare măruntă, toți cei care lucrează în cadrul administrației locale au făcut coadă pentru a iscăli. Bun, avem până acum pensionarii și angajații administrației. Și tot nu a fost de-ajuns. Radu Mazăre și ai lui, au înțeles că pentru a convinge tot orașul să semneze, e nevoie de administratorii asociațiilor de proprietari. Și uite așa, în cele mai multe blocuri din Constanța, oamenii se trezesc rugați de către administrator să semneze că vor portul și cum ți-e și rușine să refuzi o favoare care în definitiv nu te costă nimic, nu e greu de anticipat că primarul va clama sprijinul a peste 80 % din populația orașului pentru dorința sa aprigă de a deține 33 % din acțiunile portului Constanța. (D.H.)

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular