Peste 2.000 de motoferăstraie contrafăcute confiscate la frontieră

ferPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa din China 2.030 de motoferăstraie, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 5.300.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 21.07.2014, în intervalul orar 09.00 – 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Neamţ.
În urma controlului au fost descoperite 2.030 de motoferăstraie cu lanţ, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 5.300.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorilor societăţii comerciale, doi cetăţeni români, în vârstă de 46 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular