Autoturisme neînmatriculate identificate de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competenţă doi cetăţeni români care conduceau autovehicule neînmatriculate, marca Kia şi Land Rover, iar unul dintre conducătorii auto a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică periodică fals.

● În data de 04.08.2014, în jurul orei 04.15, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Negru Vodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Kia Motor, cu numere provizorii de România, condus de cetăţeanul român C.A.D., în vârstă de 26 ani, domiciliat în judeţul Constanţa.
În urma controlului a rezultat faptul că numerele provizorii sunt expirate din data de 01.08.2014.

● În data de 03.08.2014, în jurul orei 23.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Băneasa au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Land Rover Freelander, înmatriculat în R. Bulgaria şi condus de cetăţeanul român N.M., în vârstă de 29 ani, domiciliat în judeţul Constanţa.
În urma verificărilor s-a stabilit că certificatul de inspecţie tehnică periodică prezintă indicii de falsificare, iar plăcuţele de înmatriculare aparţin altui autovehicul înmatriculat în R. Bulgaria.
Bărbatul în cauză a declarat că a achiziţionat autovehiculul fără a cunoaşte faptul că acesta nu este înmatriculat şi nici că documentul tip I.T.P. este fals.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit bărbaţilor în cauză dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 334, alin. 1, respectiv art. 323 din Codul Penal.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular