Mii de treninguri,contrafăcute, confiscate la Constanţa Sud Agigea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 2.300 articole de îmbrăcăminte, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 460.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 05.08.2014, în intervalul orar 09.30 – 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost descoperite 2.300 articole de îmbrăcăminte (seturi treninguri pentru bărbaţi), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 460.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa, care purta însemnele distinctive ale unei mărci celebre, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 47 ani, cu domiciliul în judeţul Dolj, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular