Contrabandă cu aproximativ 460 litri de motorină pe fluviul Dunărea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român şi un marinar bulgar care s-au implicat în contrabandă cu produs petrolier pe fluviul Dunărea, în urma acţiunii fiind confiscată cantitatea de 460 litri motorină şi o barcă cu motor, bunuri evaluate la peste 6.000 lei.

În data de 10.08.2014, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă, aflaţi în misiune în zona de competenţă pe fluviul Dunărea, au observat o barca din lemn tip lotcă cu motor care era legată de un şlep motor sub pavilion R. Bulgaria.
În urma verificărilor, în barca din lemn au fost găsite trei butoaie metalice încărcate cu produs petrolier, pentru care cetăţeanul român C.N., în vârstă de 36 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, nu a putut prezenta documente justificative.
Bărbatul în cauză a declarat că s-a înţeles cu un membru de echipaj de pe şlepul motor pentru a intra în posesia unei cantităţi de motorină.
Cercetările la bordul şlepului motor, desfăşurate în prezenţa comandantului, au scos la iveală faptul că mecaniul-şef, cetăţeanul bulgar K.I.D., în vârstă de 57 ani, a sustras cantitatea de 460 litri de motorină din tancul de combustibil şi i-a oferit-o cetăţeanului român.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cei 460 litri de motorină, evaluaţi la 2.070 lei, precum şi barca cu motor, bunuri evaluate la aproximativ 4.000 lei.
Cetăţeanul român şi marinarul bulgar sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 din Legea 86/2006.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular