Halep a urcat pe locul 2 în clasamentul WTA

Românca Simona Halep a ajuns oficial în această săptămână pe locul doi în clasamentul WTA şi este a doua favorită în turneul de la Cincinnati. 

Luni a avut loc actualizarea clasamentului WTA. Încă de săptămâna trecută se ştia că românca Simona Halep o va depăşi în clasament pe chinezoaica Na Li. Tenismena din China ar fi trebuit să participe la Toronto unde avea multe puncte de apărat, însă s-a accidentat şi este incertă chiar participarea la US Open. Nici Simona Halep nu a mai evoluat în ultima lună, însă ea nu avea de apărat nici un punct. Astfel constănţeanca în vârstă de 22 de ani a urcat pe locul doi. Are în total 6785 puncte, cu 220 mai multe decât Na Li care ocupă locul trei. Locul 1 pare destul de departe, americanca Serena Williams având 9150 puncte. Totuşi, tenismena din Statele Unite ale Americii a pierdut multe puncte în acest an. Chiar şi săptămâna trecută la Rogers Cup a pierdut 550 puncte pentru că în 2013 a câştigat turneu, iar acum a fost eliminată în semifinale chiar de sora sa.

 Rămâne de văzut ce va fi în următoarele săptămâni. În această săptămână atât Simona Halep, cât şi Serena Williams participă la turneul din Cincinnati. La casele de pariuri online (http://www.bet365.com/news/ro/betting) americanca e principala favorită la câştigarea turneului. Anul trecut ea a pierdut finala şi are acum de apărat 620 de puncte, în timp ce românca a fost eliminată în sferturi chiar de Serena şi astfel a primit doar 225 puncte. La ediţia din acest an, ambele jucătoare au liber în primul tur. În turul doi Simona Halep va întâlni învingătoarea meciului dintre belgianca Kirsten Flipkens şi slovena Polona Hercog. 

Tot luni, pe pagina sa oficială de Facebook, Simona Halep a făcut o declaraţie în care a spus că de când a câştigat turneul de la Bucureşti a rămas în ţară şi s-a antrenat în fiecare zi, iar acum se simte extraordinar pentru că a ajuns pe locul 2 în clasamentul WTA. La final a mulţumit tuturor fanilor pentru susţinere. 

Simona Halep a rămas acum singura româncă din top 50 deoarece Sorana Cîrstea care săptămâna trecută se afla pe locul 36 a coborât până pe locul 80. Ea a pierdut multe puncte la Rogers Cup după ce a fost eliminată încă din primul tur la ediţia din acest an, în timp ce în 2013 a pierdut finala. Aproape de top 50 sunt însă alte două românce: Monica Niculescu e pe locul 61 cu 885 puncte, iar Irina Camelia Begu ocupă locul 62 cu 881 puncte. Ambele jucătoare au urcat faţă de precedentul clasament. Pe lângă cele patru românce menţionate mai sus, în top 100 mai este prezentă şi Alexandra Dulgheru. Aceasta a coborât trei locuri şi acum e pe 94 cu 617 puncte. 

În clasamentul WTA de dublu, cea mai bine clasată tenismenă din România este Monica Niculescu pe locul 40 cu 1850 puncte. În top 100 mai sunt alte două românce: Raluca Olaru pe locul 72 cu 1090 puncte şi Irina Camelia Begu pe locul 73 cu 1089 puncte.  

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular