Reprezentanții MAI confirmă abuzul prefectului Volcinschi. Nicușor Constantinescu trebuia suspendat din iunie

În data de 1 august, am cerut lămuriri reprezentantului Guvernului în teritoriu, Radu Volcinschi, pentru a înțelege de ce, așa cum legea 215 o specifică foarte clar, președintele CJC, Nicușor Constantinescu, nu era încă suspendat din funcție, dată fiind postura sa de arestat preventiv. Răspunsul prefectului de Constanța, venit pe adresa de e-mail a redacției, nu a făcut decât să confirme faptul că Radu Volcinschi își ghidează activitatea după propriile legi, pe care le rescrie în așa fel încât să nu fie nevoit să-și folosească atributele funcției împotriva celor care l-au instalat de fapt în fotoliul de reprezentant al Guvernului în teritoriu.

Urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată la Instituția Prefectului – Județul Costanța cu nr. 7733/01.08.2014, vă comunicăm faptul că potrivit legii la care faceți referire, Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată cu modificările și completările ulterioare, măsura suspendării din funcție a președintelui consiliului județean intervine în situația unei hotărâri judecătorești definitive prin care se dispune măsura arestului preventiv.

Pentru că legea pe care am citit-o noi, nu specifică o asemenea condiție ci spune cât se poate de clar că un primar (președinte de consiliu județean) urmează să fie suspendat de îndată ce este arestat preventiv (ceea ce e logic, pentru că nu-ți poți desfășura activitatea din spatele gratiilor), am cerut părerea superiorilor prefectului de Constanța, reprezentanții MAI. Aceștia au confirmat oficial, faptul că suspendarea din funcție a lui Nicușor Constantinescu, trebuia să aibă loc încă de la prima arestare preventivă a acestuia, adică încă din data de 23 iunie a acestui an. Prefectul Radu Volcinschi se face astfel vinovat de un abuz grosolan în funcție, reprezentantul Guvernului luând de la sine putere decizia de a nu-l suspenda pe Nicușor Constantinescu decât atunci când arestarea preventivă a devenit definitivă, adică în data de 7 august, moment în care oricât de mult și-a dorit, prefectul nu a avut cum să-și mai ajute prietenul. Iată răspunsul MAI:

În legătură cu solicitarea dumneavoastră, înregistrată la Direcţia Informare şi Relaţii Publice cu numărul de mai sus, vă aducem la cunoştinţă că art. 71 alin. (1) din Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001 sunt lipsite de echivoc, în sensul că „Mandatul primarului se suspendă de drept numai în cazul în care acesta a fost arestat preventiv. Măsura arestării preventive se comunică de îndată de către instanţa de judecată prefectului care, prin ordin, în termen de maxim48 de ore de la comunicare, constată suspendarea mandatului”.

volcinschi nicusorPrefectul Radu Volcinschi se face așadar vinovat de abuz în funcție și ar trebui demis de urgență de către superiorii săi. Suntem însă mai mult decât convinși că acest lucru nu se va întâmpla, fiind evident că reprezentații găștii Ponta vor aprecia slugărnicia cu care Radu Volcinschi le-a protejat unul dintre cei mai influenți lideri.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular