Reprezentanții ISU au dat lecții de prim ajutor în Vama Veche

În cursul zilei de miercuri, specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea” al judeţului Constanţa au desfăşurat o activitate de informare preventivă, în cadrul unui complex turistic, situat în staţiunea Vama Veche, dar şi acţiuni demonstrative pentru deprinderea unor tehnici și manevre de prim ajutor în cazul unor urgențe medicale, la care au participat aproximativ 100 de elevi olimpici, aflaţi în vacanţă la mare.
În cadrul acestei întâlniri, pompierii militari au prezentat câteva dintre regulile şi măsurile de comportare în cazul unor situaţii de urgenţă, insistându-se cu precădere asupra modului în care fiecare turist trebuie să se comporte pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite, precum incidentele la scăldat.
Un accent deosebit s-a pus pe tehnicile şi procedeele de acordare a primului ajutor în caz de urgenţă medicală, prezentările având un format interactiv. Mai exact, doi instructori SMURD au ţinut un curs de prim ajutor de bază cu toţi turiştii dornici să înveţe manevrele şi tehnicile adecvate suportului vital de bază.
Prin participarea cetăţenilor la aceste activităţi, se urmăreşte dobândirea unei culturi de pregătire teoretică şi practică pentru dezastre şi de reducere a riscurilor, dezvoltarea capacităţii de reacţie în caz de incendiu, precum şi formarea abilităţilor necesare asigurării asistenţei în caz de urgenţă medicală.
Activitatea desfăşurată se înscrie în seria acţiunilor de informare preventivă derulate în
cadrul campaniei „Vreau să previn!”, dar şi a celor care marchează şase ani de activitate SMURD la Constanţa.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular