Patru migranţi sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat patru cetăţeni sirieni care intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Germania, Austria şi Elveţia.

În data de 31.08.2014, în jurul orei 23.45, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Mangalia au observat, în apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, la doar câţiva metri de linia de frontieră, prin intermediul dispozitivului de termoviziune, patru persoane care se deplasau, pe jos, dinspre R. Bulgaria.
Persoanele în cauză au fost reţinute în apropierea frontierei de stat şi au fost conduse la sediul P.T.F. Vama Veche pentru cercetări, deoarece nu îşi justificau prezenţa în zonă.
Deoarece cei patru, trei bărbaţi si o femeie, nu vorbeau limba română, s-au efectuat verificări şi s-a stabilit că sunt cetăţeni sirieni şi au vârste cuprinse între 21 şi 47 ani.
Cei patru au declarat ca au recurs la aceasta metodă deoarece nu deţineau documentele necesare să ajungă în ţări precum Germania, Austria sau Elveţia.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţeanilor sirieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal.
La finalizarea cercetărilor, cei patru cetăţeni sirieni vor fi predaţi autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular