Contrabandişti prinşi în flagrant de poliţiştii de frontieră constănţeni în timp ce tranzacţionau peste 70.000 de ţigarete

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins in flagrant, pe raza judeţului Constanţa, patru cetăţeni români şi patru cetăţeni din R. Moldova, care intenţionau să comercializeze, pe raza judeţului Constanţa, 71.600 de ţigarete de contrabandă.

În timpul acţiunii, poliţiştii de frontieră au identificat şi un bărbat din R. Moldova, fără documente de identitate, care era ascuns în autoturismul contrabandiştilor moldoveni în scopul de a ajunge ilegal în ţara de origine.

În data de 01.09.2014, în jurul orei 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au desfăşurat în zona de competenţă, în baza unor informaţii, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun.
Poliţiştii de frontieră au prins, în flagrant, pe şoseaua dintre municipiul Constanta şi localitatea Ovidiu, patru cetăţeni din R. Moldova şi patru cetăţeni români care transferau, dintr-un microbuz înmatriculat în R. Moldova într-o autoutilitară înmatriculată în România, cantitatea de 3.580 de pachete cu ţigarete netimbrate marca „MM”, de provenienţă R. Bulgaria.
Cercetările au stabilit faptul că cei patru cetăţeni din R. Moldova, trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 36 ani, şi o femeie în vârstă de 37 ani, au adus în ţară ţigaretele pentru a le oferi în schimbul unor sume de bani cetăţenilor români, care urmau să le comercializeze pe raza judeţului Constanţa.
Totododată, în timpul controlului amănunţit al microbuzului marca Mercedes, cu care se deplasau cei patru cetăţeni moldoveni, a fost descoperit, ascuns printre mărfurile transportate, un bărbat care a declarat că este de asemenea cetăţean al R. Moldova.
Bărbatul în cauză, în vârstă de 61 ani, nu avea niciun document de identitate şi a recunoscut că se ascunsese în microbuz pentru a ajunge în ţara de origine, fapt pentru care a fost predat Serviciului pentru Imigrări Constanţa, în vederea luării măsurilor legale.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 71.600 de ţigarete, cu o valoare de de aproximativ 7.500 euro, precum şi suma de 11.262 dolari americani şi 800 de euro, găsită asupra persoanei de sex feminin din R. Moldova.
De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor autoutilitara marca Mercedes şi una marca Peugeot Partner, în valoare totală de 7.000 de euro, care au fost indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă.
Cele opt persoane implicate în fapta penală sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă prin „deţinere, transport şi comercializarea mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că provin din contrabandă”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006.
Cei patru cetăţeni din R. Moldova mai sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi prin “racolarea, îndrumarea, călăuzirea, transportarea sau adăpostirea unei persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României pentru a obţine, direct sau indirect, un folos patrimonial”, faptă prevazută şi sancţionată de art. 263, alin. 1 şi 2 din Codul Penal, iar bărbatul moldovean intrat ilegal în România este cercetat pentru “trecere frauduloasă a frontierei de stat”, faptă faptă prevazută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 Cod Penal.
În urma audierilor de către procurorul de caz din cadrul Curţii de Apel Constanţa pe numele a trei făptuitori, cetăţenii moldoveni K. SVETLANA FYODOROVA şi C. FIODOR, şi cetăţeanul român A. BELGIN, au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de 02.09.2014 persoanele în cauză să fie prezentate Tribunalului Constanţa cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular