Bărbat aflat într-un caiac, în pericol de înec pe Marea Neagră, salvat de o ambarcaţiune a Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au intervenit pentru salvarea unui cetăţean român aflat într-un caiac care se răsturnase pe braţul Sfântu Gheorghe, la gura de vărsare în Marea Neagră.

În data de 03.09.2014, în jurul orei 10.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost anunţaţi printr-un apel primit prin „SNUAU 112” să intervină pe braţul Sfântu Gheorghe, la gura de vărsare în Marea Neagră, pentru recuperarea unui cetăţean român aflat într-un caiac care se răsturnase din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
Imediat, un echipaj al poliţiştilor de frontieră s-a deplasat în zona indicată, cu o ambarcaţiune rapidă model RIB a Grupului de Nave Sulina, şi a reuşit să recupereze persona aflată în dificultate şi să o transporte în siguranţă la mal în Portul Sfântu Gheorghe.
Persoana în cauză, Răzvan C.-G., în vârstă de 38 ani, domiciliat pe raza judeţului Neamţ, nu a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind acum în afara oricărui pericol.
Bărbatul a declarat poliţiştilor de frontieră că din cauza valurilor mari şi a vântului puternic, caiacul s-a răsturnat, el a căzut în apă şi nu mai putea să redreseze caiacul şi nici să ajungă la mal.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular