Consiliul Județean reinventează legea pentru a-l ține în funcție pe Nicușor Constantinescu

Un comunicat de presă, sosit astăzi pe adresa redacțiilor ziarelor din Constanța, din partea Consiliului Județean dar fără a fi semnat de cineva anume, arată clar faptul că reprezentanții acestei instituții trag cu dinții pentru a-l ține în funcție pe Nicușor Constantinescu. Cu toate astea, nu au curajul să-și pună numele pe comunicatele pe care le trimit, pentru că acestea, așa cum e cazul celui de azi, conțin inadvertențe incredibile și mai ales, conțin pasaje de lege care nu există, inventate doar pentru a încerca să-l ajute pe marele șef de la CJC.

Așadar, să vedem ce spune comunicatul de presă primit astăzi.

Având în vedere unele articole din presă cât și pozițiile publice ale unor lideri politici locali, referitoare la posibilitatea încetării mandatului Președintelui ales, al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel CONSTANTINESCU, facem următoarele clarificări:

–              Președintele ales, al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Daniel CONSTANTINESCU, si-a efectuat în perioada 8 aprilie 2014 – 14 mai 2014 concediul legal de odihnă, conform legilor în vigoare ale statului Român;

–              Începând cu data 19 mai 2014 până în 31 august 2014, Președintele CJC Nicușor Daniel CONSTANTINESCU a fost în concediu medical, conform documentelor depuse la Secretarul Județului;

Nota Redacției: admitem faptul că Nicușor Constantinescu și-a luat concediu legal, de odihnă între 8 aprilie și 14 mai, într-o perioadă în care urla sus și tare că are nevoie de tratament în Statele Unite.  E un pic imoral domnule Nicușor Constantinescu să urli că te duci să-ți rezolvi probleme medicale în timp ce de fapt te aflai în concediul de odihnă. În altă ordine de idei, să nu uităm de cele cinci zile lipsă dintre cele două concedii, pe care după cum veți vedea, reprezentanții CJ le uită complet. Rezumând, Nicușor Constantinescu a fost în concediu de odihnă până în data de 14 mai așa că la data de 14 noiembrie, adică peste fix o lună de zile, vrea ori nu vrea, prefectul trebuie să constate încheiat mandatul președintelui CJ. Dar, bineînțeles, băieții deștepți încearcă să o dreagă folosind o prevedere a legii 215 care nu mai există în noua formă a legii, republicată și actualizată în acest an. Să vedem:

Deși se afla în concediu medical,(înțelegem că i se impută o suspendare ilegală prefectului?) Președintele CJC, Nicușor Daniel CONSTANTINESCU, a fost suspendat, conform art. 71 din Legea 215/2001 începând cu data de 11 august 2014, prin ordinul Prefectului nr. 431 din data de 11 august 2014. În aceste condiții, numărul de zile în care acesta nu și-a îndeplinit atribuțiunile, din cauza situației medicale, din 19 mai 2014 (n.r. – e de fapt 14 mai) până în 11 august 2014,  84 de zile, nefiind îndeplinite astfel condițiile prevăzute de Legea 215/2001.

Paragraful trimis de ”cineva” de la Consiliul Județean e fals pe întregul său cuprins. În primul rând, pentru că așa cum am arătat, concediul de odihnă s-a încheiat pe data de 14 mai și nu pe 19 iar în al doilea rând pentru că legea 215 nu mai prevede că în momentul suspendării din funcție, acel termen de șase luni de inactivitate s-ar opri. Ca lucrurile să fie și mai clare, trebuie specificat că domnul Nicușor Constantinescu nu a fost nicio secundă arestat preventiv mai mult decât în hârtiile procurorilor, așadar suspendarea care se invocă, luată ca măsură în baza unei arestări preventive operată doar scriptic, nu există de facto, lucru pe care-l poate observa orice judecător, în cazul în care reprezentanții Prefecturii și Consiliului Județean nu vor dori să o facă.

Nicușor Constantinescu este bolnav de mai bine de șase luni de zile, indiferent de chichițele pe care încearcă să le folosească pentru a rămâne în funcție. Îi dorim sănătate și puterea de a avea onoarea necesară pentru a-și da singur demisia din scaunul de președinte al Consiliului Județean, scaun pe care nu mai este capabil să-l ocupe de multe luni de zile. Aproape șase.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular