Trei cazuri de braconaj în ultimele 24 de ore

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând trei cetăţeni români care deţineau 30 de plase monofilament în lungime de 2.100 metri, precum şi cantitatea de 178 kilograme peşte fără documente justificative.

● În data de 20.10.2014, în jurul orei 19.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Isaccea au oprit pentru control, pe raza localităţii Văcăreni, autoturismul marca Volkswagen Phaeton, în care se aflau trei persoane de sex masculin, cu vârste cuprinse între 41 şi 52 de ani, domiciliate pe raza judeţului Botoşani.
Bărbaţii deţineau şi transportau cantitatea de 138 kilograme peşte din specii diferite fără a avea documente justificative.

● Tot în data de 20.10.2014, în jurul orei 01.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au acţionat pe raza localităţii Baia, judeţul Tulcea, în apropierea staţiei de pompare a apei de pe canalul Baia, unde l-au identificat pe M.P., de 52 ani, în timp ce încărca dintr-o ambarcaţie artizanală tip lotcă, în portbagajul autoturimului marca Daewoo Tico, patru saci cu unelte de pesuit din plasă monofilament, în lungime totală de 685 m, cu cantitatea de 40 kilograme peşte din specia caras, pentru care nu detinea documente justificative.

• În ultimele 48 ore, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol, echipajul format din poliţişti de frontieră şi inspectori A.R.B.D.D. i-au depistat, pe lacul Isac, de pe raza localităţii Murighiol, judeţul Tulcea, pe U.C., de 45 ani şi Z.S., de 56 ani, în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit ilegal cu plase interzise de lege, dintr-o barcă.
În urma verificării ambarcaţiei au fost descoperite 8 plase monofilament în lungime totală de 618 m şi 10 plase trifilare în lungime totală de 900 m.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 178 kg. peşte, evaluată la 540 lei, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, precum şi cele 30 de plase monofilament în lungime de 2.203 metri.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere şi utilizare a plaselor tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. h,k din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular