Gigi Chiru audiat la DNA

UPDATE:  Senatorul Christian Gigi Chiru, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a Partidului Democrat Liberal, transmite următoarea declaraţie de presă, în urma comunicatului Direcţiei Naţionale Anticorupţie în care se arată că este urmărit penal fiind suspectat de mai multe infracţiuni:

„Am luat act de acuzaţiile pe care mi le aduce Direcţia Naţională Anticorupţie. În întreaga mea activitate politică am susţinut activitatea DNA şi, în special, pedepsirea celor care au încălcat legea. Voi colabora cu organele de anchetă pentru a-mi putea demonstra nevinovăţia şi nu mă voi folosi de imunitatea parlamentară pentru a se face lumină în acest caz. Apreciez că procedurile judiciare sunt corecte și mă voi abține de la a face declarații până la finalizarea anchetei. Mi-aş dori ca toţi cei care citesc comunicatul DNA să nu uite să parcurgă şi ultimele rânduri ale acestuia care spun că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

 

Liderul Partidului Democrat Liberal Constanța, Christian Gigi Chiru, este audiat în acest moment la DNA București. În această cauză, procurorii întreprind 22 de percheziții la sediul mai multor firme dar și la domiciliul personal al senatorului constănțean.

De asemenea, se pare că au loc percheziții și în comuna Cogealac, fiind vizate mai multe societăți cu afaceri în domeniul materialelor de construcții dar și al eolienelor.

Prin intermediul unui comunicat, reprezentanții DNA spun doar că în acest moment se efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2010-2014.

”În cursul zilei de 30 octombrie 2014, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 de locații situate în municipiul București și județul Constanța, la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată în același comunicat al DNA.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular