VIDEO. O tonă de artificii și petarde, confiscate la Constanța

Poliţiştii din Constanţa au ridicat peste o tonă de articole pirotehnice deţinute fără autorizaţie, în urma a 10 percheziţii domiciliare. Pe numele a 3 bărbaţi au fost întocmite dosare penale.

La data de 17 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Constanţa au efectuat 10 percheziţii domiciliare pe raza Municipiului Constanţa şi în localităţile Medgidia, Techirghiol şi Cerchezu, la locuinţele unor persoane bănuite că ar deţine articole pirotehnice provenite din furt sau fără autorizaţie.

La activităţi au participat şi poliţişti de investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice şi de la ordine publică din cadrul I.P.J. Constanţa.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat din locuinţa unui bărbat, din Constanţa, 850 de kilograme de articole pirotehnice din categoriile I, II şi III. Acesta a prezentat o factură de provenienţă doar pentru o parte dintre articolele pirotehnice, însă nu era autorizat să desfăşoare astfel de operaţiuni.

De asemenea, din locuinţele altor doi bărbaţi, din Medgidia şi din Techirghiol, au fost ridicate 200 de kilograme de materiale pirotehnice, din categoriile I şi II, pentru care aceştia nu deţineau acte de provenienţă sau autorizaţie pentru efectuarea de astfel de operaţiuni.

În cauză au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept, faptă prevăzută de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular