Scandal în Consiliul Local Mangalia: ”Respingem categoric atitudinea abuzivă a primarului Cristian Radu”

Consilierii locali, Laura Cirlan, Dragos Bociog, Marian Guta, Paul Foleanu, Lucian Popescu si Vasile Iorga, resping categoric atitudinea neprincipiala si abuziva din sedinta ordinara a Consiliului Local din 23.12.2014, a Primarului Radu Cristian si a Presedintelui de sedinta, dna Stan Linica, prin care s-au opus dreptului legal de dezbatere a proiectelor de hotarare si de luare a cuvantului de catre consilierii locali. A devenit o obisnuinta pentru domnul Primar Cristian Radu ca sedintele de Consiliul Local sa se desfasoare de pe o zi pe alta fara ca proiectele de hotarare sa fie transmise consilierilor locali pentru a fi studiate si fara ca proiectele sa aiba  avizele comisiilor de specialitate.

Ori de cate ori consilierii locali refuza sa voteze proiectele in forma initiata, Primarul Cristian Radu recurge la o atitudine de santaj si amenintare permanenta a consilierilor locali, pentru a obtine un vot favorabil.

Primarul Cristian Radu a fost foarte deranjat si suparat  in momentul in care au fost aduse la cunostiinta: ilegalitatea proiectului de taxe si impozite pentru ca nu a fost pus la dispozitia consilierilor locali si nu a fost pus in dezbatere publica si faptul ca este necesara o reducere/anulare a taxelor si impozitelor pentru o relaxare a activitatii economice in Mangalia, deoarece in ultimii ani prin majorarea taxelor si impozitelor s-au pus bariere in dezvoltarea agentilor economici, acestia fiind nevoiti sa reduca din personal si sa limiteze investitiile.

 Primaria doreste sa construiasca in statiuni case de vacanta pentru oamenii din toata tara , cu credit ipotecar, in conditiile in care Primaria are obligatia sa puna la dispozitie terenul si utilitatile, iar in momentul de fata nu putem asigura infrastructura atat de necesara in cartierele Dobrogea I si Dobrogea II,  unde cetatenii orasului Mangalia locuiesc in case fara utilitati. Va trebui sa ne gandim sa construim case pentru mangalioti, dar fara credit ipotecar.

Primarul Cristian Radu doreste sa aprobam cheltuieli pentru demolare retroactiv pentru niste cladiri din cartierul Dobrogea II, aflate in proprietatea Primariei, in conditiile in care acestea nu mai exista (au fost furate, nu demolate), iar raspunzatori pentru faptul ca ele au fost furate, nu exista. Prejudiciul nu a fost recuperat, raspunzatori pentru acest lucru nu exista, dar Consiliul Local trebuie sa aprobe plata unor lucrari de demolare fictive.

 Este regretabil faptul ca, prin aceasta atitudine a Primarului, problemele reale ale cetatenilor Mangaliei ce necesita rezolvare de foarte multi ani, nu pot fi rezolvate.

Consilierii locali: Laura Cirlan, Dragos Bociog, Marian Guta, Paul Foleanu, Lucian Popescu si Vasile Iorga

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular