Percheziții la Primăria Constanța și firme din Cluj și București

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, de serviciu și a unor infracţiuni economice, comise în perioada 2008 – 2014.


În cursul zilei de 05 februarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și în județele Constanța și Cluj, din care una este sediul unei instituții publice, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. 

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. 

UPDATE. Comunicat de presă S.C. Soti Cable Neptun SRL

Astăzi, 5.02.2015, polițiști și jandarmi, sub coordonarea Direcției Naționale Anticorupție, au descins la sediul SC Soti Cable Neptun SRL din Constanța și la studioul acesteia din București, la primele ore ale dimineții. Aceștia au așteptat sosirea reprezentanților societății și au prezentat un mandat de percheziție în temeiul căruia au solicitat contractele încheiate de SC Soti Cable Neptun SRL cu diverși parteneri în perioada 2007 – 2010. Urmare a solicitării polițiștilor din echipa trimisă de DNA, SC Soti Cable Neptun SRL a pus la dispoziție toate actele menționate în mandat. Prin urmare, percheziția a însemnat, în realitate, o acțiune de predare-primire de documente.

La sediul societății din București, operațiunea s-a terminat rapid datorită faptului că acolo nu există niciun document din cele solicitate. La sediul din Constanța, perchezițiile au durat câteva ore întrucât polițiștii au solicitat documentele originale și a fost nevoie de xerocopierea acestora.

Mandatul de percheziție a fost încuviințat de judecătorul de drepturi și libertăți de la Secția I Penală a Curții de Apel București, în baza Încheierii nr. 4/P din data de 04 februarie 2015, pronunțată în dosarul nr. 709/2/2015, ca urmare a solicitării transmise cu adresa nr. 964/P/2014 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular