Mihai Tararache: ”Domnule Mazăre, încetați să-i mai desconsiderați pe constănțeni”

Deputatul independent, Mihai Tararache, critică dur modul de lucru al administrației Mazăre, care mâine, în cadrul ședinței de Consiliu Local, va supune la votul bugetul orașului, fără a-l propune dezbaterii publice în prealabil.

”Am aflat cu stupoare, din presă, pentru că pe ‘’faimoasa’’ pagină de socializare a primăriei Constanța avem parte doar de o mascaradă, nicidecum de informare și consultare, că mâine, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local Constanța, se află proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului municipal pe anul 2015. Am așteptat, până astăzi, ca responsabilitatea să primeze, ca proiectul de hotărâre să fie scos de pe ordinea de zi, iar bugetul propus al Constanței să fie lansat în dezbatere publică, așa cum era normal și firesc să se întample. Din păcate, în Constanța lui Mazăre, firescul reprezintă doar o amintire.
Pe această cale, îi cer public primarului Radu Mazăre să retragă, prin mâna celui care îi execută orbește ordinele, de pe ordinea de zi, proiectul de hotărâre privind bugetul local propus spre aprobare vineri, 13.02.2015, pentru că e inadmisibil ca bugetul constănțenilor să fie adoptat pe șest, fără niciun fel de dezbatere, fără nicio o perioadă de consultare publică!! Constanța domnule Mazăre, este a constănțenilor și dumneavoastră îi reprezentați vremelnic, pe un mandat de încredere dat de majoritatea celor care s-au prezentat la vot în 2012!
Chiar nu a înțeles nimic din mesajul constănțenilor pe 16 noiembrie domnul Mazăre? Chiar nu realizează că politica bunului plac, practicată de administrația pe care o conduce, ne-a adus unde suntem astăzi? Chiar nu se poate ca orașul Constanța, aflat pe locul 2, după capitala țării, la preluarea mandatului, în anul 2000, acum pe locul 8 și în cădere, dupa 15 ani de administrație haotică și discreționară, care a omorât orice fel de inițiativă, orice fel de speranță, orice fel de atitudine civică și de urmă de responsabilitate față de oraș, să intre în rând cu alte orașe ale țării, precum sunt Iași, Timișoara, Cluj Napoca, Bistrița? V-am dat doar câteva exemple de orașe, conduse de primari de diferite culori politice, care în această perioadă organizează dezbateri publice, la care pot participa toți cetățenii acestor orașe, care își pot spune părerea despre ce nevoi au și despre cum ar trebui să le fie cheltuiți banii. Primarul Mazăre poate lua exemplu, în acest caz, de la colegi de partid, care au ințeles că politica bunului plac, lipsa dezbaterilor și a consultărilor publice nu-și mai găsesc locul în România anului 2015. Pur și simplu nu mai putem continua așa!
Domnule Radu Mazăre, încetați să îi mai desconsiderați pe constănțeni, încetați să îi mai percepeți ca pe o masă de manevră menită să vă asigure dumneavoastră și camarilei personale toate poftele . Calitatea de cetățean emană, în egală măsură, atât obligații cât și drepturi. Calitatea de primar, în primul rând, presupune respect, responsabilitate față de cetățeni, pentru ca destinul orașului este în mâinile primarului. Se pare că sunteți incapabil de toate acestea, de vreme ce pentru dumneavoastră dezbaterile, consultarea, părerea constănțenilor reprezintă un simplu moft!
Fac un apel, pe această cale, la liderii tuturor formațiunilor politice constănțene, la reprezentanții tuturor organizațiilor civice din Constanța, la toți cetățenii Constanței cărora le pasă ce se întamplă cu bugetul orașului, cu viitorul orașului până la urmă, să ia atitudine față de această ultimă, sper, încercare de sfidare și batjocură la adresa constănțenilor, să-i reamintim primarului Mazăre că bugetul Constanței aparține exclusiv cetățenilor ei, nicidecum nu poate fi lăsat la bunul plac al camarilei personale de care acesta este înconjurat și care sufocă orașul nostru!”

Mihai Tararache, deputat de Constanța.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular