Mihai Petre: ”Se pregătește un USL coafat, fardat și rujat”

Plecarea lui Alexandru Mazăre din PSD a fost taxată dur de președintele M10 Constanța, Mihai Petre. Acesta explică într-un comunicat de presă care sunt mecanismele din spatele acestei mișcări.

”Demisia senatorului Alexandru Mazăre din partidul condus de Victor Ponta și înrolarea sa în noua formațiune a tandemului Geoană-Vanghelie, coroborată cu declarația fratelui său, Radu Mazăre, prin care acesta din urmă cerea demisia primului-ministru din funcția de președinte al PSD, reprezintă un semnal evident că o bună parte a conducerii PSD Constanța, mai precis a echipei Mazăre-Constantinescu, se poziționează fățiș fie împotriva actualei conduceri centrale a partidului, fie în afara partidului, așteptând excluderea de facto.

Socoteala liderilor PSD Constanța este simplă și machiavellică: dacă Victor Ponta pierde șefia partidului, lucru foarte probabil, iar viitorul președinte va fi pus de baroni, atunci probabil că Radu Mazăre și echipa vor rămâne pe loc în partidul în care există toate șansele ca Mircea Geoană, Marian Vanghelie și Alexandru Mazăre să se întoarcă la matcă; dacă Victor Ponta pierde șefia partidului, iar viitorul președinte nu este emanația baronilor locali, sau dacă Victor Ponta va rămâne la șefia PSD, atunci se poate spune că Radu Mazăre și echipa și-au pregătit ieșirea din PSD în partidul condus de binomul Geoană-Vanghelie, prin intermediul senatorului Alexandru Mazăre, partid care are ca obiective declarate alcătuirea unei noi majorități parlamentare și a unei formule guvernamentale alături de PNL.

În acest context, Asociația M10 Constanța trage un semnal de alarmă cu privire la o potențială alianță parlamentară și guvernamentală între PNL și partidul lui Geoană-Vanghelie, alianță care n-ar fi altceva decât un USL coafat, fardat și rujat.

Pe 2 și 16 noiembrie 2014, românii nu au votat pentru un guvern sau o majoritate PNL și un pui din PSD, ci pentru majorități morale și corecte, pentru o reformă din temelii a clasei politice, pentru o politică a interesului național și local și nu a interesului de a guverna cu orice preț. Orice asociere locală, parlamentară sau guvernamentală între PNL și formațiunea lui Mircea Geoană este o trădare a votului din noiembrie 2014.

Indiferent de mișcările politice și administrative de moment, Asociația M10 Constanța va rămâne în continuare vocea constănțenilor nemulțumiți de administrația locală și județeană, de aleșii locali și naționali, precum și de partidele și politicienii care uită că nu există fără votul celor mulți.”, a spus Mihai Petre.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular