Tararache: ”Insist pentru măsuri benefice turismului”

Am susținut miercuri, în plenul Camerei Deputaților, avizarea favorabila a proiectului de lege care reglementează clasificarea pachetelor turistice, pentru a se putea aplica reducerea TVA-ului la 9% la întreg pachetul de servicii turistice, care a si fost adoptat de Camera Deputatilor in sedinta de plen. Este o măsură pe care o cer de ani de zile și de care sectorul turistic constănțean avea mare nevoie. În intervenția mea, am punctat faptul că este necesară extinderea reducerii TVA la toate serviciile turistice.  Această reducere, semnificativă, de TVA, va aduce beneficii atât operatorilor care vor putea practica prețuri accesibile pentru serviciile oferite, cât și turiștilor care se vor putea bucura de vacanțe la mare mai ieftine. Romania are nevoie de preturi competitive pentru a putea fi atractiva in comparatie cu tarile din zona, precum Bulgaria, Turcia, Grecia.

De asemenea am cerut Guvernului României să aplice legea și să adopte de urgență normele de aplicare pentru voucherele de vacanță. Este o lege pentru care, noi, la Comisia pentru industrii si serviicii, am depus toate eforturile pentru a fi adoptata. Reamintesc faptul că acest act normativ, care a fost adoptat de Camera Deputatilor de mai bine de un an de zile, este astazi subiect de corespondenta intre institutiile care trebuiau deja sa avizeze si sa aplice normele, desi termenul era 1 ianuarie 2015, asta in timp ce sectorul turistic are pierderi de peste 50 milioane de euro de la inceputul anului. Așa cum am mai spus-o, legea voucherelor de vacanță reprezinta o gură de aer pentru turismul românesc și mai ales pentru Constanța și turismul de pe litoral, care ar beneficia în fiecare vară de peste 200.000 de turiști în plus.

Tot în cadrul intervenției mele, am cerut, din nou, în mod categoric, stoparea acestei cruciade demente pe care Antifrauda o face în aceste zile și pe care Guvernul României o susține. Operatorii din turism, mediul economic constantean  au reactionat ferm impotriva abuzurilor, saptamana trecuta, pentru ca doresc o stare de  normalitate, vor sa fie tratati cu respect, asa cum trateaza si ei relatiile cu statul roman. Respectul fata de contribuabil, rolul de preventie trebuie sa prevaleze in relatia dintre mediul economic si stat, iar nu vanatoarea de greseli. Turismul de pe litoral are nevoie de sprijin si trebuie sa fie sprijinit, pentru că reprezintă o resursă importantă a Constanței, generatoare de locuri de muncă și prosperitate.

Mihai Tararache, deputat de Constanța

 

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular