Cum sa hrănești un pui de talie mare

Cateii in perioada de crestere au nevoie de atentie suplimentara, de grija si, nu in ultimul rand, de hrana potrivita rasei lor, hrana potrivita pentru o dezvoltare optima. Cateii de talie mare au alte nevoi nutritionale decat cateii de rase mai mici. Desi toti cateii au oasele in aceasta perioada inca in crestere, cei de talie mare sunt mai susceptibili la boli de oase si de incheieturi in faza de crestere rapida de pana la un an. Majoritatea raselor mari ajung la 5 luni sa aiba 50% din masa lor totala ca si adulti.

Insa, rata lor de crestere depinde mult de mancarea pe care o primesc, de tipul de mancare pe care il primesc. Hrana lor trebuie sa fie corespunzatoare ritmului lor de dezvoltare, sunt produse create special pentru nevoile lor, precum Acana Junior Large Breed disponibil la pentruanimale.ro, un produs creat de la 0 pentru catei de talie mare, ce ofera tocmai ce au ei nevoie. Acestia au nevoie ne hrana cu un nivel moderat de grasimi si calciu, tot vor ajunge la marimea standard a rasei lor, insa vor face acest lucru intr-o perioada mai lunga, astfel vor putea sa isi dezvolte oasele si incheieturile sanatos si treptat, nu brusc.

Cand e vorba de hranirea unui catel de talie mare trebuie sa luam in considerare 2 lucruri importante, grasimea si calciul. O dieta bogata in calorii poate cauza o crestere brusca in greutate cand muschii si oasele nu sunt destul de dezvoltate pentru a sustine aceea greutate, iar un exces de calciu poate duce la probleme cu scheletul cainelui.

Acana Junior Large Breed are ingrediente naturale, dozate corespunzator, proportional, pentru ca orice catel de talie mare sa primeasca toti nutrientii de care are nevoie pentru a se dezvolta intr-un ritm normal, cu oase si muschii puternici. Un caine de talie mare are alte nevoi decat alti caini, ia mereu acest lucru in considerare, mai ales cand acesta este pui, daca este hranit bine, va creste sanatos.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular