Ce poți pregăti, într-un vas termorezistent, de Paște

Si uite ca vin si sarbatorile de Paste. Este un moment foarte placut din an, primavara isi face incet aparitia si este un sentiment de liniste si iubire care pluteste in aer. Si este normal sa pregatesti ceva delicios de mancare pentru familie. Anul acesta, eu am decis sa folosesc un vas termorezistent de la Diqis. L-am gasit intr-o oferta speciala de Paste si nu am putut sa ratez o astfel de ocazie.

Nu am mai folosit pana acum un vas termorezistent cand gateam. Sincer sa fiu, ma asteptam sa crape daca il pun pe foc dar nu a fost sa fie asa. Am folosit doua astfel de vase. In unul am pus un pui umplut la cuptor iar in celalalt am facut o portie delicioasa de sarmale. Ce mi-a placut in mod special la aceste vase termorezistente, in special la cel in care am pregatit sarmalele, a fost faptul ca puteam sa vad mancarea din “toate unghiurile”.

Cred ca acesta este cel mai important aspect al acestor vase termorezistente. Sunt transparente si astfel poti sa vezi cum se pregateste mancarea. Depinde de cum se comporta in vas, poti sa iti dai seama ce intensitate trebuie sa aiba flacara aragazului sau a cuptorului. Astfel, cu un vas termorezistent nu vei avea de a face cu mancare arsa pe dinafara si nefacuta pe dinauntru.

Dar sa trecem la ce am pregatit. Pentru puiul umplut am luat, fireste, un pui. L-am curatat si spalat si l-am umplut cu un mix clasic pentru umpluturi de Paste. Pe dinafara l-am dat cu ulei de masline si l-am presarat cu sare, piper si boia si foarte putin oregano. L-am pus in vasul termorezistent si l-am tot pus la cuptor. Sincer, ma asteptam sa se lipeasca de vas. Dupa cum spuneam, a fost un lucru nou si pentru mine. L-am verificat de cateva ori mai mult de curiozitate decat din nevoie dar dupa ce am vazut ca totul se face ca la carte m-am mai relaxat.

Cand l-am scos din cuptor, m-am uitat pe fundul vasului termorezistent si am vazut ca puiul s-a facut foarte bine si pe partea de jos. Tot ce pot zice e ca acum ma bucur ca am luat decizia sa cumpar vasele termorezistente de la Diqissi nu doar din cauza ca sunt la reducerea de Pasti. Chiar sunt niste vase de inalta calitate si cred ca le voi folosi de acum inainte la toate mesele pe care le voi pregati.

Similar Articles

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular