Scrisoare către Claudiu Palaz: PMP înseamnă cumva Partidul Mârlăniei Personale?

Domnule Claudiu Palaz,

mi-a plăcut felul în care ați gândit organizația de partid a PMP Constanța, atunci când ați intrat activ în viața politică. După ani de zile de administrație publică, făcută cu succes, recunosc, nu v-am dat nicio șansă în noua calitate de lider de partid. M-am gândit atunci că lipsa de experiență și asocierea cu Elena Udrea, despre care știam cât de ușor se dispensează de oameni, vă vor fi fatale mai devreme sau mai târziu. Din fericire, n-a fost așa.

Am văzut un PMP Constanța, în care au crescut tineri și m-am gândit că finalmente, la nivelul orașului există un suflu nou, alternativa aceea pe care eu însumi mi-o doresc, sătul de minciunile veșnicului PSD și al partenerului PNL.

După câțiva ani de la înființare, mă văd nevoit să constat, domnule Palaz, că organizația pe care o conduceți este complet inutilă pentru viața acestui oraș. Desigur, undeva pe la începuturile activității, partidul pe care-l reprezentați aici, a atacat virulent administrația Mazăre/Constantinescu. Desigur, au fost chiar plângeri penale, pe care le-ați făcut. Acțiuni care m-au făcut să cred că vă meritați titulatura de lider al opoziției constănțene. O părere pentru care am plătit, fiind de multe ori numit ”omul lui Palaz” deși ne-am văzut de … două ori în ultimii 10 ani?

În 2015, privind în urmă, constat că am fost păcălit. În termeni juridici, domnule Palaz, aș putea spune că a avut loc chiar un abuz de încredere. Acțiunile dumneavoastră au fost pur electorale, menite să atragă voturi pentru europarlamentare și prezidențiale, dovada clară fiind faptul că după ultimul scrutin ați dispărut complet din viața politică a Constanței. Și, poate că asta ar fi ultima problemă a mea, dacă lipsa dumneavoastră de ocupație n-ar fi fost înlocuită cu gesturi politice ”mârlănești”, lipsite de sens și totodată dezugstătoare.

Ați început prin a organiza de sărbători un circ incredibil, cu tipic legionar, pe care nu l-am înțeles, dar am preferat să-l ignor. Mi-am pus întrebarea dacă nu cumva sunteți puțin dictator în felul de a gândi, dar am preferat să trec peste și să consider că totul e doar un show, fie el și legionar.

Ați continuat prin a pierde o întreagă organizație la Medgidia, pe motiv că aveau ceva legături cu Mazăre și firmele lui. Oameni care au muncit și v-au adus voturi și care erau departe de a fi cu adevarat susceptibili de mizeriile de care i-ați acuzat. Un lider e un mediator bun iar dacă o întreagă organizație îl părăsește, cu siguranță sunt ceva probleme și la cel care conduce.

Au urmat atacuri mizerabile la Valentin Vrabie. E adevărat, omul a spus că opoziția din Constanța se prostituează, puteați să-i răspundeți aplicat, cu argumente și să-i arătați că nu e cazul în ceea ce privește organizația dumneavoastră de partid. Tinerii din PMP Constanța, cu girul dumneavoastră, l-au atacat și murdărit pe unul dintre cei mai buni edili din Dobrogea, ajungând la injurii de genul ”cioară”. Nu mai aduc aminte de atacurile gratuite la jurnaliști, în opinia dumneavoastră, ”oameni de închiriat”. Un lider, domnule Palaz, mediază și rezolvă conflictele în favoarea sa, dumneavoastră ați făcut exact contrariul.

Nu e cumva, Valentin Vrabie, același primar pe care Traian Băsescu, mentorul dumneavoastră, îl lăuda în public, nu cu foarte mult timp în urmă?

Recent, după încă o perioadă în care partidul dumneavoastră nu-și justifică existența pe scena politică din Constanța, ranchiuna și invidia v-a făcut să săriți la gâtul deputatului Mihai Tararache, pentru simplul motiv că și-a spus părerea legat de situația Cazinoului din Constanța.

Într-un nou act de mârlănie ați pus tinerii din partidul dumneavoastră să-l caricatureze într-un mod abject, pe Tararache. I-ați reproșat deputatului că dacă nu erați dumneavoastră, cândva de mult, Cazinoul s-ar fi vândut. Desigur, domnule Palaz, nimeni nu v-a uitat faptele de vitejie, la fel cum n-am uitat cu toții că ați deținut funcții în Prefectura Constanța sub regimul lui Adrian Năstase, fără ca acest lucru să vă fi deranjat prea tare.

Și vă mai spun un singur lucru, domnule Palaz. Nu-l cunosc pe Mihai Tararache, nu știu ce fel de om este, dar, atunci când am apelat la toți politicienii să ia măsuri și să ceară reabilitarea secției de Pediatrie din Spitalul Județean Constanța, a fost singurul parlamentar care s-a interesat, a făcut rost de numărul meu de telefon, mi-a cerut detalii și l-a interpelat pe Ministrul Sănătății în privința acestei probleme. A mai fost Mihai Petre, sper să nu-l luați și pe el la țintă, ținând cont că e destul de vocal în ultima vreme.

Dacă interpelarea parlamentarului Tararache a avut sau nu efect, nu știu. Știu doar că lucrurile sunt în curs de rezolvare acolo ȘI cu ajutorul acestui om, căruia îi reproșați că ar trebui să fie mai atent la alegătorii săi din Năvodari.

Nu, domnule Palaz, pentru că sincer, cu politicieni care există doar pe facebook așa cum ați devenit dumneavoastră în ultima vreme, orice ajutor este pentru Constanța mai mult decât binevenit.

Dați-mi voie, domnule Palaz, ca în condițiile în care atacurile cele mai virulente ale PMP sunt îndreptate nu doar spre politicienii din dreapta ci în general spre oamenii cu rezultate, să nu mai înțeleg în ce direcție a luat-o partidul dumneavoastră.

În speranța că mi-ați înțeles mesajul și că vă veți întoarce din drumul greșit pe care ați luat-o, mă opresc aici și aștept să văd în ce fel mă vor desena tinerii politicieni din PMP.

Dorian Hapurnea, un jurnalist mărunt, încă neînchiriat. 

Similar Articles

Comments

  1. Vad ca va este jena sa publicati comentariul la articolul IPOCRIZIE MAXIMA. Tin sa va anunt ca am trimis catre Dna Constanta si Parchet articolul dvstra . Poate totusi iau o masura asupra oamenilor de teapa asta. Va multumesc si faceti mai mult ptr Cta

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Instagram

Most Popular